HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Átvették az austini pályát - most már biztosan lesz Amerikai Nagydíj

2012.09.26. 15:43 Real Simon says

A Circuit of the Americas (Austin, Texas) készen áll arra, hogy november közepén megrendezhesse az első Formula–1-es világbajnoki futamot. Ezt Charlie Whiting, az FIA pályainspektora jelentette be, miután tegnap hivatalosan is átvette és versenyzésre alkalmasnak minősítette a vadonatúj létesítményt.

CotA_Codemasters_Fantasy.jpg
Így fog kinézni a verseny az austini pályán - ahogy az F1 2012 játék programozói elképzelték (Kép: Codemasters)


A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalos megbízottjának legkésőbb a Formula-1-es világbajnoki futam kitűzött időpontja előtt 50 nappal kell átvennie az új létesítményeket. Charlie Whiting ezért Szingapúrból rögtön a texasi Austinba utazott, ahol a pálya és a helyi üzleti kamara vezetőinek, valamint Hermann Tilke főtervező társaságában bejárta és átvette az új létesítményt.

„Mindaz, amit eddig láttam, abszolút világszínvonalú, a legutóbbi látogatásom óta tapasztalt fejlődés pedig lenyűgöző” – nyilatkozta Charlie Whiting. „A szervezők remek munkát végeztek, egészen fantasztikusat. [A létesítmény] minden téren megfelel a legmagasabb minőségi követelményeknek, semmiféle kifogásom nincs vele szemben.”

Circuit-Americas_Fantasy_600.jpg
A hatalmas főtribün és a széles pit-lane Indianapolist, a dimbes-dombos táj Watkins Glen hangulatát idézi Austinban (Kép: Autoweek)


A kivitelezők a korábbi anyagi viták rendezése után, mostanra végeztek a 3,4 mérföldes (5,47 kilométeres) aszfaltcsík leterítésével. Az austini pálya legjellegzetesebb pontjának az első kanyar ígérkezik, amely a célegyenes végén egy dobra ível fel (úgy, mint a régi Österreichringen vagy Kyalamiban), így a helyszíni nézők könnyen ráláthatnak az eseményekre.

„Három vagy négy kanyar is van a pályán, ahol valószínűleg sok előzést fogunk látni. Ha megnézzük az első kanyart, látható, hogy rendkívül szélesre tervezték, a belső ívérintője pedig nagyon rövid. Ez a lassú kanyaroknak egy igen modern megközelítése, ami remélhetőleg segíti majd az előzést. Biztos vagyok benne, hogy a versenyzők is ezt mondják majd” – tette hozzá Whiting.

Az Amerikai Nagydíjra – 2007 óta az első ilyenre – november 16-18-a között kerül sor a Circuit of the Americas nevet viselő pályán.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr994804407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása