HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Hamilton "rosszul döntött", Schumacher sorsa bizonytalan

2012.09.29. 09:50 Real Simon says

A McLaren csapatvezetője, Martin Whitmarsh szerint Lewis Hamilton „rosszul döntött”, hogy elhagyta a McLarent, és három évre a Mercedeshez igazolt. Michael Schumacher jövőjét sokan a Saubernál képzelik el, de a hétszeres világbajnok még nem döntött, folytatja-e az F1-ben. Menedzsere tagadja, hogy tárgyalnának Peter Sauberrel.

HAM_England0039.jpg
Csapatfőnöke szerint mindenki rosszul dönt, aki elhagyja a McLarent. De Lewis Hamiltont ez nem tudta visszatartani (Fotó: McLaren Media)

„Bárki, aki nyerni szeretne és elhagyja a McLarent, szerintem hibát követ el. Akár csak az elmúlt négy versenyt, vagy az előző negyven évet nézzük, mi egy fantasztikus csapat vagyunk” – jelentette ki Martin Whitmarsh a BBC Sportsnak. „Éppen ezért bárkinek, aki nyerni akar a Formula-1-ben, azt tanácsolnám, hogy jöjjön a McLarenhez. Senkinek sem fogom azt mondani, hogy menjen el a csapatunktól ha nyerni akar, ugyanakkor tiszteletben tartom Lewis döntését és igazán minden jót kívánok neki.”

A Mercedes állítólag 75 millió eurót ajánlott fel Hamiltonnak a következő három évre. Ez évi 25 millió eurós gázsit jelent, nagyjából ötmillióval többet, mint amit a McLarennél keresett a 2008-as világbajnok. A Mercedes AMG csapatfőnöke, Ross Brawn szerint azonban túlzóak az összegek, a Mercedes sohasem fizetne ennyit egy versenyzőnek.

„Egy rendkívül becsvágyó pilótapiaccal állunk szemben, és Lewis ezen a téren éppen olyan rámenős, mint bármelyik kollégája. De nem azért döntött mellettünk, mert több pénzt kínáltunk neki. Ez nem igaz” – szögezte le Brawn a SKY Sportsnak.

Martin Whitmarsh is alátámasztja, hogy a McLaren ajánlata minden tekintetben versenyképes volt. „Én tudom, hogy nagyon komoly üzleti ajánlatot tettünk le az asztalra, nagyobbat, mint bármelyik jelenlegi versenyző fizetése, rajta [Hamiltonon] kívül. Azon dolgoztunk, hogy maradásra bírjuk, de tisztában voltunk azzal is, hogy van esély rá, hogy távozni fog.”

„Lewis felhívott két-három nappal ezelőtt Ázsiából, azt hiszem, nekem mondta el először, mire készül. Egy hosszú, meleghangú beszélgetésre került sor. Tegnap ismét felhívott és megint hosszasan beszélgettünk. De végeredményben nincs sok időnk a polémiára, dönteni kellett és továbblépni. Ezért más lehetőségek után néztünk” – mesélte Whitmarsh. A McLaren pénteken bejelentette, hogy leigazolta a 22 éves Sergio Pérezt, a mexikói lesz Jenson Button új csapattársa 2013-tól.

Schumi_HOCKENHEIM_r600.jpg
Schumacher nem biztos benne, hogy folytatni akarja-e az F1-ben. Ha igen, állítólag a Saubernél és a Williamsnél is fogadnák (Fotó: Active Pictures)

Michael Schumacherről közben az a hír járja, hogy még nem döntött, folytatja-e az F1-ben vagy végleg visszavonul. Menedzsere, Sabine Kehm szerint Schumi már a nyáron aláírhatta volna új szerződését a Mercedesszel, de „nem volt biztos benne, hogy akarja-e, és ez mostanra sem változott”.

Ha úgy döntene, folytatja, a Sauber tűnik a leglogikusabb választásnak. Michael a Sauber-Mercedesnél kezdte meg együléses karrierjét, 1990-91-ben az FIA hosszú távú világbajnokságában. Csak az a bökkenő, hogy a Sauber évek óta Ferrari-motorokat és -hajtásláncot használ az F1-ben, és Schumacher már rég nem a Ferrari, hanem a Mercedes embere. A német Auto, Motor und Sport azt jelentette Szingapúrból, hogy Kehm sok időt töltött a Sauber motorhome-jában. Schumi menedzsere ezt el is ismerte, azt azonban tagadja, hogy a hétszeres bajnok leszerződtetéséről tárgyaltak. „Gyakran betérek a Sauberhez, évek óta ismerjük egymást. De ez nem jelent többet annál, mint hogy jól érzem magam náluk” – jelentette ki Kehm.

Ellentmondani látszik ennek, hogy Peter Sauber – szintén az AMuS-nak – kijelentette: azonnal leszerződtetné Schumachert, ha felszabadulna a Mercedesnél. Schumacher jelenleg 43 éves, annyi, mint Mario Andretti volt 1983-ban, amikor végleg visszavonult az F1-ből.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr994809568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

==T== 2012.09.29. 21:05:51

A mai infók szerint a Lotussal megy az egyeztetés, és Bernie nagyban támogatná a dolgot. Állítólag már Szingapúrban tárgyaltak. Mindezt finn és német források is megerősítették.

A menedzserét, Sabine Kehm-et ma Maranelloban látták, ami összefügghet mind a Ferkás, mind a Sauberes pletykákkal.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása