HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

DTM: Spengler és a BMW felforgatta a papírformát

2012.10.23. 18:58 Real Simon says

A Mercedes Gary Paffettel az egyéni, az Audi a gyártók trófeájáért ment Hockenheimbe – de Bruno Spengler és a BMW mindkét DTM-bajnoki címet elhappolta. A Schnitzer-BMW csapatfőnöke, Charly Lamm szerint a tökéletes pilótaválasztás volt a siker titka.

DTM_BMW_Spengler_befut600.jpg
Bruno Spenglernek csapatot kellett váltania ahhoz, hogy felérjen a csúcsra a DTM-ben (Fotók: BMW Motorsport) 

Húsz év kihagyás uán tért vissza a Német Túraautó Bajnokságba (DTM) a BMW – és rögtön kettős bajnoki győzelemmel. Hiába vezette az idény 90 százalékában a pontversenyt Gary Paffett, a Mercedes favoritja a mindent eldöntő hockenheimi futamon formán kívül versenyzett, így a futamgyőztes Bruno Spenglert koronázták bajnokká. Spengler – aki tavaly év végén szerződött át a Mercedestől a BMW-hez – négy győzelmet aratott a szezonban, Paffett ezzel szemben csak kettőt. A McLaren F1-es tesztpilótájának három második helye nem volt elég ahhoz, hogy megakadályozza a kanadai bajnokká koronázását, 4 ponttal alulmaradt vele szemben.

„A múltban is jellemző volt a Schnitzer csapatára, hogy pontosan a megfelelő pillanatban választotta ki a megfelelő versenyzőt. Ez volt a helyzet idén Brunóval is” – értékelt a Schnizter csapatvezetője, Charly Lamm. „Azelőtt nem ismertük egymást, csak az első szezon előtti teszten találkoztunk, de természetesen figyeltük a DTM-es pályafutását.”

CharlyLamm_Spengler DTM12.jpg
Charly Lamm (jobbra) szerint Spengler sikerének titka az, hogy a BMW-nél mindig "a pilóta a hős"

A 29 éves francia-kanadai pilóta 2006-ban és 2007-ben második lett a bajnokságban az AMG Mercedesszel, 2010-ben és tavaly pedig harmadikként zárt. Számára is a legjobbkor jött a BMW megkeresése, éppen akkor, amikor friss kihívásokra volt szüksége.

„Bruno és Dirk Werner leszerződtetése mindenképpen szerencsés húzás volt. Bruno tapasztalata óriási segítséget jelentett számunkra: magával sodorta az egész csapatot, miközben átadta a tapasztalatait” – mondta Lamm.

A BMW ezzel a bajnoki címmel folytatta páratlan hagyományait a DTM-ben. A Schnitzer-csapat szerződtette le annak idején Roberto Ravagliát is, aki első nekifutásra megnyerte a bajnoki címet a bajoroknak 1989-ben. Lamm szerint a siker titka egyszerű: „Nálunk mindig a pilóta a hős, rajta áll vagy bukik az egész csapat teljesítménye. Számunkra nem csak az a fontos, hogy tökéletesen előkészítsük az autóját, hanem az is, hogy személyesen is jó kapcsolatban álljunk. Az ember csak akkor érheti el a céljait, ha együtt dolgozik a csapatával. Nagyon boldog vagyok, hogy mi segítettük hozzá az első bajnoki címéhez.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr294865017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása