HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Ecclestone rábólintott: 2021-ig marad a Magyar Nagydíj!

2012.11.07. 17:59 Real Simon says

Nagyszerű hírt jelentett be a Magyar Nagydíjat szervező Ostermann Forma-1 Kft. ügyvezető igazgatója, a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke, Gerstl Péter. A Bernie Ecclestone-nal múlt hétvégén, Abu Dzabiban lefolytatott tárgyalásokon sikerült megállapodni abban, hogy a FOM 2021-ig meghosszabbítsa a hazai F1-es futam szerződését. Ecclestone komoly átalakításokat kért cserébe, melyeket a magyar államnak kell finanszíroznia.

MagyarGP_start_RBR_res600.jpg
Rajtol a Magyar Nagydíj a Hungaroringen. A ma bejelentett megállapodás értelmében ez 2021-ig így is marad (Fotó: Red Bull/GEPA)

Gerstl Péter – mint a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke, és mint a részvénytársaság nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője – a Hungaroring közleményében megerősítette: komoly eredményt értek el Bernie Ecclestone-nal a Formula-1-es Magyar Nagydíj szerződésének meghosszabbítása ügyében. Gerstl a Hungaroring elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt kíséretében tárgyalt a FOM elnökével Abu Dzabiban.

A megbeszélések eredményeként Ecclestone rábólintott, hogy további öt évvel, 2021-ig meghosszabbítsák a Hungaroring 2016-ban lejáró szerződését. Ennek fejében a száguldó cirkusz irányítója – az egyébként is időszerű újraaszfatozás mellett – komoly átalakításokat kért magyar partnerétől, többek közt a pálya nyomvonalának módosítását, több előzési lehetőség kialakítását.

„A versenypálya nyomvonalának megváltoztatása és a teljes pályacsík újraaszfaltozása volt a legfontosabb momentum a szerződés meghosszabbítása kapcsán” – jelentette ki Gerstl Péter a Formula.hu-nak. „Ecclestone úr kérése, hogy tegyük érdekesebbé a pálya nyomvonalát, létesítsünk több előzési pontot. Az új nyomvonal kialakításában ő is személyesen közreműködik, több versenyző bevonásával. Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Michael Schhumacher és Niki Lauda is javaslataival, tapasztalataival fogja segíteni a Hungaroring új pályacsíkjának kialakítását.”

Az Ostermann Forma-1 Kft. ügyvezetője fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az első Magyar Nagydíj (1986) óta csak a 2003-ban volt a Hungaroringen ilyen típusú átépítés, nagyobb beruházás. „Az összes bukótér véglegesen aszfaltozásra kerülhet, valamint sort keríthetünk az elkövetkezendő években a nézőtéri terület modernizálására is. Ezen munkálatok a 2013-as Magyar Nagydíj után kezdődnek el, előtte viszont még ebben az évben megkezdjük az új ambulancia építését” – mondta Gerstl.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy ez a példátlan mértékű modernizálás mennyi pénzébe fog kerülni a magyar államnak, azaz, az adófizetőknek. Gerstl Péter erre hivatkozva kifejtette: „A magyar kormány részéről a támogatás biztosított, hiszen a Magyar Nagydíj a magas jogdíj és az átépítés költségei ellenére is nemzetgazdasági szinten évről évre jelentős bevételt jelent hazánknak.”

Ez a Hungaroring új vezetésének legnagyobb sportszakmai sikere a korábbi alelnök, Frank Tamás júniusi halála óta.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr794895794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása