HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Két mexikóival számol jövőre a Sauber szponzora – Gutiérrez célegyenesben

2012.11.09. 11:09 Real Simon says

Egyre valószínűbb, hogy egy másik mexikói pilóta foglalhatja el a McLarenhez távozó Sergio Pérez helyét a Saubernál 2013-ban, miután a svájciak tesztpilótája, Esteban Gutiérrez másfél tizeddel verte a holland Frijnst az abu-dzabi csikóteszten. A Sauber főtámogatója úgy nyilatkozott: jövőre két mexikói pilótát szeretne látni az F1-ben.

YDT_Gutierrez_teszt600.jpg
Esteban Gutiérrez idén harmadik lett a GP2-sorozatban. A 21 éves mexikói a Sauber főszponzorának támogatását is élvezi (Fotók: Sauber Motorsport)

Egyre valószínűbb, hogy Esteban Gutiérrez lesz a befutó a Sauber kettes számú pilótaülésére 2013-ra. A 2010-ben GP3-as bajnokságot nyert, az elmúlt két szezont a GP2-ben töltő (idén bronzérmes) mexikói pilóta az elmúlt három napban Abu Dzabiban tesztelhette a Sauber C31-est. A 21 éves mexikói felváltva vezethette a Saubert a WSR 3.5 bajnokával, Robin Frijnsszel. Gutiérrez legjobb ideje 1:43,093 volt, másfél tizeddel erősebb, mint a holland legjobb köre (1:43,233).

A Saubert jelenleg több mexikói vállalat – köztük a Cuervo Tequila, a Visit México, valamint a világ leggazdagabb emberének, Carlos Slim Hélunak a telekommunikációs cége, a Telmex – támogatja. A Telmex F1-es kapcsolattartója (egyben a tulajdonos fia), Carlos Slim Domit úgy nyilatkozott, megszakítanák a kapcsolatot a svájci istállóval, ha nem támogatnák a fiatal mexikói pilóták F1-be kerülését.

„Tárgyalunk a Sauberral a jövő évről. 2013-ban is szeretnénk együttműködni velük, természetesen egy mexikói pilóta, Esteban Gutiérrez kapcsán” – mondta Carlos Slim Domit egy mexikói hetilapnak. „A jövő héten újra leülünk tárgyalni a csapattal, de nincs kétségem afelől, hogy 2013-ban két mexikói pilótát láthatunk a Formula-1-ben.” Ez a magabiztos kijelentés arra utal, hogy a Telmex igyekszik nyomást gyakorolni Monisha Kaltenborn csapatvezetőre, hogy Gutiérrezt szerződtesse le Nico Hülkenberg mellé.

YDT_Esteban_C31_r600.jpg
Gutiérrez verte a WSR 3.5 idei bajnokát, Robin Frijnst az abu-dzabi teszten

Gutiérrez egyébként már Indiában, az első szabadedzésen is beülhetett Pérez kocsijába – az autó ismerete nagy előnyt jelentett Robin Frijnsszel szemben az abu-dzabi teszten. A mexikói a 20. helyen végzett a Buddh-pályán, ám a csapat elégedett volt a teljesítményével, mivel versenyszimulációt teljesített.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr204898612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása