HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Domenicali: „A Ferrarinak nincs vesztenivalója”

2012.11.21. 14:26 Real Simon says

Optimistán és becsvágyón készül a Brazil Nagydíjra a Ferrari. Stefano Domenicali csapatfőnök elégedett az austini eredménnyel, és azt mondja, nincs vesztenivalójuk Interlagosban. Fernando Alonso 13 pontos hátránnyal vág neki az idényzáró hétvégének, Vettellel szemben.

Domenicali_portr600.jpg

Stefano Domenicali és Pat Fry technikai igazgató még a távol-keleti versenyek között is ingázott a helyszínek és Maranello között, hogy részt vegyen a fontos megbeszéléseken, amelyeken a mérnökök a Ferrari F2012 év végi fejesztéseiről döntöttek. A Brazil Nagydíj előtt leginkább a gumik miatt aggódnak az olaszok, Austinban ugyanis sok fejfájást okozott a Ferrarinak, hogy sem Alonso, sem Massa nem volt képes kellően felmelegíteni az abroncsokat.

Alonso csak kilencediknek kvalifikálta magát az Amerikai Nagydíjra, de Romain Grosjean váltócseréje miatt ötrajthelyes büntetést kapott, amivel a spanyol a 8. rajtrácsra került. A Ferrari ekkor döntött úgy, hogy megpiszkálják Felipe Massa váltójának plombáját, amiért a brazil is megkapta a maga büntetését. Alonso a jobban tapadó, páratlan oldalról (a 7. helyről) remekül rajtolt, az első kanyar után feljött negyediknek, majd Mark Webber kiesése után megszerezte a harmadik helyet.

„Ha arra gondolok, milyen helyzetben voltunk szombat este, az időmérő edzés után, mindenképpen pozitívnak kell értékelnem a versenyen elért eredményt. Nyitva hagytuk a világbajnoki cím kérdését az idényzáró Brazil Nagydíjra – szombaton még nem hittük volna, hogy ez sikerülhet. Nem voltunk valami gyorsak a hétvégén, de elértük, amit lehetett” – értékelte Alonso Amerikában elért 3., illetve Massa 4. helyét Domenicali.

„Mostantól minden erőnkkel az utolsó versenyre koncentrálunk, ami nagyon nehéz lesz. De nincs vesztenivalónk. Két évvel ezelőtt hasonló helyzetben voltunk, ám akkor fordított volt a helyzet Fernando és Vettel között” – emlékeztetett a 2010-es idényzáróra Domenicali. Akkor Alonso mehetett 15 pontos előnnyel Abu-Dzabiba, de Vettel nyerni tudott, míg a spanyol az elhibázott boxtaktika miatt beragadt Vitalij Petrov Renault-ja mögé, így elbukta a vb-címet. Alonso jelenleg 13 ponttal van lemaradva Vettel mögött.

Alonso_beszall_Spa12.jpg

Domenicali szerint a Ferrari nagyon komolyan veszi a hétvégi, utolsó összecsapást. „Keményen dolgozunk, meglátjuk, ez mire lesz elég a versenyen. Bármi megtörténhet. Tökéletes munkát kell végeznünk, hogy ha bármi váratlan történik és esélyünk nyílik, élni tudjunk vele. Alapvetően a technikán múlik, ki mire megy a pályán, de a versenyzőnek is komoly szerep jut. A nyomás rossz hatással is lehet az emberekre, ezért gondoskodnunk kell róla, hogy ez plusz motivációt jelentsen az esetünkben.”

„Úgy kell felfognunk, hogy nincs veszítenivalónk, csak nyerhetünk. A legjobb formánkat akarjuk hozni, de ha Sebastian így is nyer, gratulálni fogunk hozzá. Fernando tisztában van vele, hogy jelenleg nem az övé a legjobb autó, ugyanakkor pontosan tudja, hogy az egész csapat mögötte áll, bízhat bennünk. Mostantól csak a vasárnapi futamra fog koncentrálni, mentálisan úgy készíti fel magát. Mi pedig támogatni fogjuk ebben” – jelentette ki Stefano Domenicali.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr784918325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása