HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Ecclestone: Nincs több kifogás a Mercedesnél!

2013.01.25. 12:10 Real Simon says

Az elmúlt napokban, hetekben történt személycserék után a Mercedesnek nem lehet több kifogása, az Ezüstnyilaknak rendszeresen nyerniük kell 2013-ban – véli Bernie Ecclestone.

Ecclestone_Lauda Brab1978.jpgRégi barátság fűzi össze Ecclestone-t és Laudát: az osztrák Mr. E csapatánál, a Brabhamnél versenyzett 1978-79-ben (Fotó: Sutton)

A Formula-1-es csapatok közül a Mercedes AMG F1 Team esett át a leglátványosabb változásokon ezen a télen. Októberben bejelentették, hogy Lewis Hamilton veszi át Michael Schumacher helyét a pilótaülésben; Niki Lauda lesz az új sportmenedzser, a lemondott Norbert Haug helyére leszerződtették Toto Wolffot, a legújabb pletykák szerint pedig a McLaren technikai igazgatóját, Paddy Lowe-ot szemelték ki Ross Brawn helyére.

Bernie Ecclestone úgy véli, ezek után nem lehet több kifogásuk a csillagosoknak, 2013-ban sikeres évadot kell zárnia a Mercedesnek.

„Remélem, ezek a változások oda vezetnek, hogy a Mercedes sokkal erősebb lesz. Úgy hiszem, Niki Lauda és Toto Wolff meg tudja csinálni. Az új emberek új gondolkodásmódot hoznak – jó munkát fognak végezni” – nyilatkozta a száguldó cirkusz irányítója az Autosportnak.

„A Mercedes készíti a legjobb motorokat, toppilótáik vannak és a költségvetésük sem marad el a legnagyobbakétól, vagyis minden a helyén van. Csalódott lennék, ha ezzel sem érnének fel a csúcsra. Nincs több kifogás” – jelentette ki Mr. E.

Lauda_Ecclestone_cimbik.jpg
Ecclestone szerint Lewis Hamilton leigazolásával sokat nyertek a svábok. „Úgy gondolom, Lewisnak köszönhetően a Mercedes sokkal erősebb lesz idén, esélyes lesz a bajnoki címre. És, ha a Mercedes jó autót épít, Nico (Rosberg) is ott lesz [a legjobbak között]. És, persze, ne feledjük Jenson (Buttont) sem, a McLaren is ott lesz a mezőny legelejében. Ha valaki azt mondta volna nekem mondjuk 2010-ben, hogy ilyen remek 2012-es idényünk lesz, nem hittem volna neki. De azt hiszem, 2013 még jobb lesz.”

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr555042938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sünmami 2013.01.25. 13:05:52

Én is ezt mondanám a helyében. Mindenesetre most itt tényleg elég nagy a jövés-menés, úgyhogy vagy nagy bukta lesz az egész év, vagy nagyon pozitív meglepetés.

Real Simon says 2013.01.25. 13:57:47

@Sünmami: Az a "baj", hogy ritkán lehet vitatkozni azzal, amit Bernie mond. Keveset beszél, úgy mond sokat. Mind tanulhatnánk tőle. ;)

rognork 2013.01.25. 19:39:15

hát azért a jaguarnak is kellett pár év a red bullal és newey-val míg felkapaszkodtak. ne felejtsük el, hogy a brawn egy kurva jó trükkel lett világbajnok, amit nem követett egy még jobb trükk. msc leigazolása inkább kellett a daimler ag-nek mint az f1-es csapatnak, rosberg meg egy középszerű pilóta, a neve legalább felét adja az presztízsének. be kell vallani, a mercedes totálisan elkúrta az eddigi teljes pályafutását. nem tudom hogy lehetett a górékat visszafordítani a feloszlatás ötletétől, biztos nem örültek hogy a force indiával vannak partiban. szerintem most szépen kiszórják a csapat felső polcát, utána nem sokkal brawnt, rosberget, és egy halom pénzzel megkeresik még a top3 legjobbjait a mérnöki posztokra, és ha ez sem válik be, akkor sóval behintik a csapat helyét.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása