HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Hamilton és a Mercedes zárt az élen az esőben

2013.02.22. 19:49 Real Simon says

Lewis Hamilton jó érzékkel használta ki az esőszünetet Barcelonában, ezzel az élen zárta az utolsó tesztnapot. Mögötte volt csapattársa, Jenson Button végzett a McLarennel, míg Jean-Eric Vergne a harmadik hellyel bátorította a Toro Rosso becsvágyó csapatát. A csúszós pálya miatt nyolcszor kellett betartani a piros zászlót, megállítani a tesztet.

Hamilton Merc Nyito Barc_res600.jpgNico Rosberg keddi elsősége után pénteken Hamilton is az élre repítette az Ezüstnyilat Barcelonában (Fotók: Daniel Reinhard / AMuS)

Téliesen hideg, esős, kifejezetten kellemetlen idő fogadta a Formula-1-es csapatokat pénteken Barcelonában. A négynapos teszt zárónapján a levegő hőmérséklete nem emelkedett 7 Celsius-fok fölé, az aszfalté pedig kilenc fok fölé. Lewis Hamilton nem sokkal dél után hajtott ki a pályára a Mercedes W04-essel, és a közepes abroncsokon elért 1:23,282 perces köridejét a későbbiekben senki sem tudta túlszárnyalni.

Megközelíteni is csak Jenson Button tudta, a McLaren angolja – aki ma 70 fordulót tett meg, szemben Hamilton 52 körével – négy tizedmásodpercre tudott a Mercedes-pilóta közelébe kerülni. Ebben persze szerepet játszott az ebédidő után a pályára zúdult zápor is, amely után a csapatok legfeljebb a Pirelli intermediate- és esőgumijait, továbbá a kerékcserélést tudták kipróbálni.

McLaren Button toppic Barc_res600.jpg

A vizes, csúszós pálya miatt nyolcszor kellett piros zászlóval leállítani a tréninget. Először Mark Webber (Red Bull) és Esteban Gutiérrez (Sauber) csúszott ki, majd a Sauber mexikói újonca megismételte mutatványát és a kavicságyban ragadt. Kijutott a „jóból” Felipe Massának (Ferrari), Giedo van der Gardénak (Caterham) és Jean-Eric Vergne-nek (Toro Rosso) is. A francia mégis elégedetten zárta a napot, a harmadik legjobb idővel. Gutiérrez autójának padlólemezét, hűtőjét kitisztították a szerelők, így a mexikói végül 96 kört tudott megtenni.

"Ez volt az első alkalom hogy F1-es autót vezethettem az esőben, ami nagyon fontos volt a tapasztalatszerzés miatt. Különösen érdekes volt mindez délelőtt, amikor a kezdetben vizes pálya fokozatosan kezdett felszáradni. Slickgumikon mentem nagyon nehéz körülmények között, de ilyen viszonyokkal a versenyeken is találkozni fogok. Délelőtt aztán összehasonlíthattam az intermediate és az esőgumik viselkedését. Nagyon sokat tanultam ma, pontosan erre volt szükségem!" - értékelte negyedik F1-es tesztnapját Gutiérrez.

Bianchi betol Force Barc_res600.jpg

Jules Bianchi – aki a Force India kettes számú pilótaüléséért verseng Adrian Sutillal – szintén sok időt töltött a pályán. A francia 61 kört tett meg pénteken, de az esős körülmények megnehezítették a köridők összehasonlítását Sutil tegnapi eredményeivel. A Williams pilótái, Maldonado és Bottas ismét felváltva vezették az FW35-öst, ám egyikük sem fejezett be igazán gyors (mért) kört.

F1-es tesztelés, Barcelona – 4. nap:
Eredmények:

1. HAMILTON (GB)       Mercedes AMG         1:23.282 (52 kör)
2. BUTTON (GB)          McLaren-Mercedes     1:23.633 (70 kör)
3. VERGNE (FRA)        Toro Rosso-Ferrari     1:24.071 (80 kör)
4. BIANCHI (FRA)         Force India-Mercedes 1:25.732 (61 kör)
5. GUTIノRREZ (MEX)    Sauber-Ferrari            1:26.239 (96 kör)
6. Van der GARDE (NL) Caterham-Renault     1:27.429 (50 kör)
7. MASSA (BRA)         Ferrari F138               1:27.553 (77 kör)
8. WEBBER (AUS)      Red Bull-Renault         1:27.616 (64 kör)
9. CHILTON (GB)         Marussia-Cosworth     1:29.902 (51 kör)
10. GROSJEAN (FRA) Lotus-Renault             1:34.800 (41 kör)
11. BOTTAS (FIN)        Williams-Renault         idő nélkül (23 kör)
12. MALDONADO (VEN) Williams-Renault      idő nélkül (13 kör)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr485099126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása