HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Edzéstempóra gyúr a Ferrari Sanghajban

2013.04.09. 19:37 Real Simon says

Vannak dolgok, amelyek nem változnak. A Ferrari a 2012-es szezonban végig azt hangoztatta, hogy a csapat célja az edzésteljesítmény javítása. Pat Fry technikai igazgató szerint ugyanez lesz a Scuderia célja a hétvégi, Kínai Nagydíjon is.

PatFry_Stefano res600.jpgPat Fry (balra) és Stefano Domenicali csapatfőnök. A Ferrari végre igazi vb-esélyesként kezdte a szezont (Fotók: Ferrari)

A Ferrari F138 örvendetesen erős versenytempót mutatott az idény első két futamán, de a maranellóiak pilótái csak egyszer fértek be az első rajtsorba az időmérő edzéseken: Felipe Massa a második rajtrácsról indulhatott Sepangban, 0,9 másodperccel lemaradva a pole-t megszerző Sebastian Vetteltől.

A Scuderia technikai igazgatója, Pat Fry szerint idén is az edzésteljesítményen kell javítaniuk, ha azt szeretnék, hogy a vörös autók a győzelemért csatázzanak.

„Elég erős volt a versenytempónk, eddig mindenféle gumin jól szerepeltünk. De még sokat kell tennünk azért, hogy az időmérő edzésen is a leggyorsabbak legyünk. Most ezen dolgozunk. Eddig a hosszú etapokon dolgoztunk, annak ellenére, hogy ezek már nem olyan hosszúak, mint korábban, idén ugyanis több boxkiállással számolunk a versenyeken. Ahogy kiismerjük az autót és egyre többet tanulunk a gumikról, egyre többet fogunk nyerni ezen a fronton is” – jelentette ki Fry.

A szezon további szakaszára nézve a technikai igazgató elmondta: „Az lesz a kulcs, hogy gyorsabban tudjuk fejleszteni az autót, mint a többiek. Ez kemény dolog, ha sikerülne tartanunk a 2012-es fejlesztési tempónkat, már elégedettek lennénk. Eddig minden jól működött, az autó tervezésétől a gyártásig, és azt is sikerült megvalósítanunk, hogy minden futamra új alkatrészekkel álljunk elő. Fontos, hogy az aerodinamikai korreláció [a szélcsatornában tesztelt modell és a versenyautó közötti összhang – a szerk.] is jobb, mint tavaly volt.”

A Ferrari az elmúlt három évben nem szerepelt túl fényesen a Kínai Nagydíjon, legjobb eredményük Fernando Alonso negyedik helye 2010-ből. Pat Fry szerint lehetetlen előre megmondani, hogy az F138 jobb lesz-e Sanghajban, mint a korábbi modellek voltak.

Ferrari MassaMAL_600.jpgFelipe Massa Melbourne-ben a 4., Sepangban a 2. helyről rajtolt, mindkétszer megverte Alonsót az időmérő edzésen

„Sanghajban egy különleges keverék áll össze a különféle kanyarokból, plusz van egy 1,2 kilométer hosszú egyenes is. Lehetetlen megmondani, hogyan fog menni ott az autó, mivel túl sok az ismeretlen. Például idén először fogjuk használni a Pirelli lágy keverékét, ami a közepes keverékkel alkot egy párt a hétvégén. De miután eddig valamennyi gumikeveréken gyorsak voltunk, bizakodóak vagyunk” – mondta Pat Fry.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr185213991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása