HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Hivatalos: Vettel nem megy a Ferrarihoz, 2015-ig a Red Bullé

2013.06.11. 22:47 Real Simon says

Újabb egy évvel, 2015 végéig meghosszabbította Red Bull-szerződését Sebastian Vettel. Ezzel biztossá vált, hogy a negyedik világbajnoki címe felé menetelő német 2016 előtt nem lesz Fernando Alonso csapattársa a Ferrarinál.

VETTEL winner CDN13_600.jpgSebastian Vettel 2009 óta erősíti a Red Bull csapatát. 2010 és 2012 között zsinórban három vb-címet nyert a bikásoknak (Fotó: Red Bull / GEPA)

Habár Helmut Marko, a Red Bull pilóta-szaktanácsadója a Kanadai Nagydíj hétvégéjén még „mesének” minősítette a német sajtó értesüléseit, hogy Sebastian Vettel szerződés-hosszabbítása már csak formaság lenne, most (ismét) kiderült: nem zörög a haraszt...

Két nappal Vettel pazar montreali diadala után a Red Bull Racing bejelentette: az eredeti szerződéshez képest újabb egy évvel, a 2015-ös szezon végéig meghosszabbították a német világbajnok kontraktusát. A még mindig csak 25 éves heppenheimi eddig három világbajnoki címet nyert a csapatnak, emellett 39 pole pozícióval, 29 győzelemmel és 51 dobogós helyezéssel rendelkezik, valamennyit a Red Bull (illetve, a Toro Rosso) színeiben érte el.

Vettel idei harmadik győzelme után 132 ponttal vezeti a vb-pontversenyt, 36 ponttal előzi meg a Ferrari bajnokaspiránsát, Fernando Alonsót. A Red Bull épp a napokban cáfolta, hogy csapatsorrend felállítására készülne (hátvédpozícióba rendelné vissza Mark Webbert), ám erre a jelek szerint nincs is szüksége Vettelnek; így is magabiztosan halad zsinórban negyedik vb-címe felé. Szerződést hosszabbítani pedig akkor szoktak, amikor megy a szekér.

VETTEL ALONSO CDN13_600.jpgA rajongóknak még legalább három évet kell várniuk arra, hogy egy csapatban lássák Alonsót és Vettelt

Christian Horner csapatvezető szerződése 2017 végéig érvényes, Adrian Newey pedig már most gőzerővel dolgozik a jövő évi RB10-es autón, amelybe először fogják beépíteni a Renault vadonatúj, 1,6 literes, V6-os turbómotorját. Vettel bejelentése tehát megteremtette azt a stabilitást, ami a bajnoki nyerősorozat meghosszabbításának alapjául szolgálhat. Ha a most 55 éves Newey mégis a visszavonulást választaná, a bikások azonnal a helyére léptethetik James Keyt, aki tavaly szeptember óta a Toro Rosso technikai igazgatója.

Korábban többször felmerült, hogy Vettel 2014 után esetleg a Ferrarinál folytatná pályafutását, Alonso csapattársaként. Erre azonban legkorábban 2016-ban kerülhet sor – ha a spanyol időközben nem vonul vissza. Vagy, ha épp Vettel nem veszíti el a motivációját. "Talán öt év múlva már nem is fogok versenyezni, mert nem érzem magamban a késztetést"  nyilatkozta a német néhány napja a Welt am Sonntagnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr145356571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása