HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Schumacher kritikus állapotban, kómában a síbalesete után

2013.12.29. 19:12 Real Simon says

Síelés közben súlyos fejsérülést szenvedett Michael Schumacher a Francia-Alpokban.         A hétszeres Formula-1-es világbajnok bukott és sziklának ütközött, és noha viselt bukósisakot, az első hírek szerint agyrázkódást, a későbbi híradások szerint agyvérzést szenvedett. A baleset helyszínéről a moutiers-i kórházba, majd onnan helikopterrel a grenoble-i klinikára szállították. Schumacher kritikus állapotban, mesterséges kómában fekszik a klinikán, ahol családja és több F1-es kulcsfigura szorít érte.

Schumacher skiing 2003.jpg

Síbaleset következtében agyrázkódást szenvedett Michael Schumacher Franciaországban. A baleset délelőtt 11 óra után néhány perccel történt a Francia-Alpokhoz tartozó, 2738 méter magas Sailure-hegyen, két sípálya találkozásánál. A mentőcsapatot a Schumival együtt síelő barátai riasztották, a mentők alig 8 perc alatt értek ki a helyszínre. A hétszeres világbajnokot 11:53-kor helikopterrel szállították az Albertville-Moutiers-i kórházba, ahol az orvosok agyrázkódást diagnosztizáltak.

„Sokkos állapotban került be hozzánk és kissé nyugtalan volt, de mindvégig tudatánál maradt. Nagy valószínűséggel agyrázkódást szenvedett, de komoly baja nem történt“ – számolt be a moutiers-i kórház főorvosa, Christophe Gerignon-Lecomte még vasárnap délután.

LEGFRISSEBB: Michael Schumacheren életmentő operációt hajtottak végre, kómában fekszik a grenoble-i klinikán. A hétszeres világbajnok életéért küzdő orvoscsoportot Serge Saulnier professzor vezeti, aki a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) idegspecialistája. Valószínű, hogy Schumachert az orvosok tartják mesterséges kómában.

A Bild.de úgy tudja, Schumacher mellett van felesége, Corinna, valamint két gyermeke, Gina Maria (16) és Mick (14) is. Vasárnap este a klinikára érkezett Bernie Ecclestone, Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke, Jean Todt (Schumacher egykori ferraris csapatfőnöke és barátja), Ross Brawn (benettonos és ferraris stratégája, mercedeses csapatfőnöke és jó barátja), valamint egykori versenyzőtársa és barátja, Olivier Panis is. Számos volt és jelenlegi Formula-1-es pilóta, autóversenyző együttérzését és bizakodását fejezte ki Schumacher állapotának javulása iránt. Két brazil excsapattársa, Rubens Barrichello és Felipe Massa, valamint a Marussia pilótája, Jules Bianchi azt írta a Twitteren, imádkoznak a német bajnokért. Massa "testvérének" nevezte Schumachert.

A 44 éves ex-autóversenyző sajtószóvivője, Sabine Kehm még vasárnap késő délután elmondta: „Michael egy privát sítúrán vett részt Franciaországban, ahol felborult és megsérült a fején. Kórházba került, ahol professzionális gondoskodásban részesül. Kérjük mindenki megértését, de jelen helyzetben nem adhaunk ki további információkat Michael egészségi állapotáról.“

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr275716459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása