HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

90% hogy nem lesz Bahreini GP; a tesztelést már lemondták

2011.02.20. 16:59 Real Simon says

A Formula-1-es csapatok szövetsége, a FOTA lemondta a március 3-6. közé betervezett bahreini tesztelést - értesült az F1-Today honlap.

A holland F1-es website úgy tudja, hogy a csapatok a bizonytalan belpolitikai helyzet (az utcai zavargások) miatt nem kívánnak a Perzsa-öbölbeli királyságba utazni. Meg nem erősített, de egyre valószínűbb hírek szerint ugyanez lesz a március 11-13. között esedékes Bahreini Nagydíj sorsa is. A barcelonai tesztekről tudósító holland portál szerint 90%-ban biztos, hogy törölni fogják a futamot.

Bernie Ecclestone vasárnap a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy a döntést teljesen bahreini üzletfele, Szalman bin-Isza al-Kalifa kezébe helyezte. "A koronaherceg fogja eldönteni, hogy biztonságos-e odamennünk, vagy sem. Nekem fogalmam sincs. Nem fogjuk arra bátorítani az embereinket, hogy odautazzanak, ha egyszer nem biztonságos" - mondta Ecclestone.

Az F1 irányítója elképzelhetőnek tartja, hogy egy későbbi időpontban bepótolják a Bahreini Nagydíjat.

A versenyzők közül elsőként Mark Webber vállalta a véleményét: az ausztrál a Bahreini GP lemondását tartaná jó megoldásnak. "Tragédia arról hallani, hogy emberek veszítik életüket. Ez alighanem nem a legjobb alkalom, hogy oda menjünk egy sporteseményre. Sokkal nagyobb, sokkal fontosabb dolguk van [az ott élőknek]" - mondta Webber ma Barcelonában.

Szólj hozzá!

Címkék: teszt; ecclestone; f1; webber; bahreini gp; bahrein; lemondás;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr592675008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása