HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Silverstone-ban teszteli GP3-as autóját Kiss Pál Tamás

2011.03.30. 10:00 Real Simon says

A TECH1 Racing magyar pilótája délelőtt mindkét csapattársánál gyorsabb volt Silverstone-ban, a GP3-sorozat második csoportos tesztelésén. Délután kicsit visszaesett az esőben.

 A 19 éves miskolci versenyző tegnap délelőtt 30 kört tett meg, és 1:52,518 perces köridővel a tizenhatodik pozíciót tudta elérni, maga mögé utasítva, két csapattársát, a finn Aaro Vainiót és az olasz Andrea Caldarellit.

„A délelőtt folyamán sokáig a legjobb tízben voltam, ám a második szett új abroncsokkal rossz időben mentem ki a pályára, így csak három kört tudtam megtenni" – nyilatkozta Tamás.

A magyar pilóta délután már nem az időeredményre hajtott, ugyanis a csapatvezetők egy versenyszimuláció végrehajtását kérték tőle.

„Nagyon kíváncsiak voltunk az új gumik teljesítményére egy versenytáv során, mivel a Forma-1-hez hasonlóan hamar elkopnak a gumik. Azt kell mondanom, hogy 6-7 kör után érezni lehetett, hogy a tapadás csökken, de ezután az autó továbbra is megfelelő tapadást tudott biztosítani. Így a versenytáv alatt futott időeredmény mind a mérnökömnek, mind nekem nagyon pozitív volt”
– értékelt a magyar versenyző.

Később elkezdett esni az eső, ezért a magyar autós visszatért a boxba, de a mérnökével együtt úgy döntött, hogy az utolsó fél órában a vizes beállításokat is kipróbálja. Tamás 27 kört tett meg a felázott pályán, legjobb ideje 1:53,895 perc volt, ami 6 tizeddel maradt el Vainio legjobbjától.

Kiss Pál Tamás GP3-as tesztelése szerdán folytatódik Silverstone-ban

Szólj hozzá!

Címkék: teszt kiss pál tamás; gp3; tamás; silverstone;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr572784422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása