HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

WTCC: Argentin sztárral erősített a Citroën

2013.12.17. 22:24 Real Simon says

José-Maria López lesz a Citroën harmadik gyári pilótája a 2014-es WTCC-szezonban – jelentette be a francia gyártó. A háromszoros argentin túraautó-bajnok a négyszeres világbajnok, Yvan Muller és a 9-szeres ralivilágbajnok, Sébastien Loeb csapattársa lesz.

Lopez_Race2_ARG_res600.jpg

Tizenhárom világbajnoki címmel és három nemzeti bajnoki címmel a soraiban a Citroën csapata lazán a legeredményesebb WTCC-csapat lesz jövőre. A francia márka sportfőnöke, Yves Matton egy versailles-i sajtókonferencián jelentette be, hogy a WTCC-címvédő Yvan Muller és a WRC-ből túraautókra váltó Sébastien Loeb mellett az argentin sztár, José-Maria López vezetheti a harmadik gyári C-Elysée-t 2014-ben.

López már szeptemberben kipróbálta a franciák vadonatúj versenyautóját Valenciában, de „keményen dolgoztunk azon, hogy mindez titokban maradjon“ – mondja Matton. „2014-ben egy harmadik autót is csatasorba állítunk a teljes szezonra, és örömmel jelenthetem be José-Maria „Pechito“ Lópezt a sorainkban.“

López három TC2000-es (hazája túraautó-bajnokságának rövidítése) bajnoki cím megszerzése után idén augusztus elején mutatkozhatott be a WTCC-ben, a sorozat argentínai fellépésén. Fredy Barth BMW-jét kormányozva az első futamon az ötödik helyet szerezte meg (ezzel megnyerte a privát indulók számára kiírt Yokohama Trophyt), a másodikat pedig megnyerte. Ezzel az egykori WSR- és F3000-es pilóta kivívta ellenfelei tiszteletét, egyúttal magára vonta a Citroën gyári beszállását előkészítő Matton figyelmét is.

"Az argentínai második futam megnyerése tette lehetővé számomra ezt az esélyt. Azt követően kerültem először kapcsolatba a Citroënnel, és rövid időn belül két teszten (Valenciában és Monzában) is részt vettem, amik jól sikerültek. Ezután kötöttük meg a szerződést" - meséli Pechito.

Citroen C-Elysée WTCC_600.jpg

„Nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek. Miután Córdobából jövök [ez a WRC Argentin-rali központi városa], nagy ralirajongó vagyok, már feltörekvő pilóta koromban csodálója voltam Sébastiennek. Ő és Yvan a világ legjobb versenyzői közé tartoznak, a csapattársuknak lenni nagyon különleges számomra. Hihetetlenül örülök, hogy megkaptam ezt a lehetőséget, életem álma válik ezzel valóra“ – jelentette ki López.

Pechito célja eleinte az lesz, hogy a lehető legjobb eredményeket hozza, ezzel hozzájáruljon a C-Elysée továbbfejlesztéséhez. Később pedig... ez majd kiderül!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr685697264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása