HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Rossz szemmel nézik Räikkönen NASCAR-váltását a bennfentesek

2011.03.31. 19:00 Real Simon says

Kimi Räikkönen hamarosan a NASCAR-ban is kipróbálja magát. Az egykori F1-es világbajnok, jelenlegi ralipilóta májusban indulna először a NASCAR Truck Seriesben. Az ICE1 Racing üzleti partnerével kapcsolatban azonban komoly kételyei vannak a NASCAR-ban dolgozó szakembereknek.

Kimi Räikkönen a tervek szerint május 20-án indul először a NASCAR Truck Series futamán, a Charlotte Motor Speedway-n. Ezt már a NASCAR szervezői is megerősítették.

Amerikai hírforrások azonban úgy tudják, hogy Räikkönen csapatának, az ICE1 Racingnek az amerikai partnere, Foster Gillett finoman szólva nem tartozik a NASCAR legjobb hírű befektetői közé. Gillett évekig volt a Richard Petty Motorsport vezetője, de állítólag több, a sorozatban résztvevő csapatnak is tartozik, ezért egy ideje nem jár el a futamokra.

Egy másik csapattulajdonos, Ray Evernham nemrég két céget is beperelt, ami Foster Gillett apjának tulajdonában van. Evernham 19,2 millió dollárt követel a vállalkozótól az Evernham Motorsport korábbi eladása után.

Ray Evernham úgy nyilatkozott a USA Today-nek, hogy „egy vicc lenne, ha Gillett újból megjelenne a sportban”, miközben több embernek tartozik pénzzel, és hogy „elképzelhetetlennek” tartja, hogy bárki üzleti kapcsolatba lépjen vele, a múltjára való tekintettel.

Gillett azt is megúszta, hogy nem tudott törleszteni egy 90 millió dolláros hitelt, amit az Evernham, Motorsports megvásárlására vett fel. A csapat később egyesült a Richard Petty Motorsports-szal. Két amerikai üzletember szinte fillérekért (a Forbes magazin szerint 11 millió dollárért) megvette a hiteltartozást, majd miután Richard Petty a saját vagyonából kifizette a fennmaradó részt, Gillett cégét felszámolták.

Kimi Räikkönennek nem árt kétszer meggondolnia, kivel „bútorozik össze” Amerikában…

Szólj hozzá!

Címkék: botrány kimi; wrc; f1; világbajnok; csalás; räikkönen; nascar; truck; pénzügy;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr482789062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása