HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Chandhok váltja Trullit a Nürburgringen

2011.07.21. 13:15 Real Simon says

A Team Lotus indiai tartalékpilótája, Karun Chandhok veszi át Jarno Trulli helyét a hétvégi Német Nagydíjon – jelentette be a maláj-brit istálló. A helycsere csak erre az egy futamra szól.


Karun Chandhok váltja Jarno Trullit a 21-es rajtszámú Lotus-Renault-ban a hétvégi Német Nagydíjon.

„Amióta megismertem Karunt, lenyűgözött a viselkedése: tehetséges, lelkes, elszánt és óriási energiákat mozgósít a csapatért. Nagyon örülök, hogy ennek az esélynek köszönhetően még több értéket adhat a csapatunkhoz egy teljes versenyhétvégén. A Team Lotus megalapítása óta az egyik fő célunk az volt, hogy ugródeszkaként szolgáljunk a motorsport világába tartó tehetséges versenyzők számára, és ehhez a felfogásunkhoz az első naptól fogva hűek maradtunk” – jelentette ki Tony Fernandes, a Lotus csapatvezetője.

„Erre a lehetőségre vártam, amióta csatlakoztam a Team Lotushoz. Elszánt vagyok, hogy a lehető legjobbat nyújtsam, hogy megháláljam a csapat bizalmát és segítsem a fejlődését ebben a szezonban, illetve a következőkben”
– nyilatkozta Chandhok, aki legutóbb tavaly Silverstone-ban kapott versenyzési lehetőséget, akkor még a HRT színeiben.

„Nagyon realistán készülök az előttünk álló hétvégére. Mindent beleadok, hogy jól menjek és a lehető legtöbbet tanuljam egész hétvégén. Úgy fogom venni az egyes edzéseket, ahogy jönnek, igyekszem szorosan együttműködni a mérnökökkel, hogy a lehető legjobb munkát végezzem.”

Jarno Trulli elmondása szerint „szívesen állt félre”, hogy versenyzési lehetőséget biztosítson kollégája számára, aki egy olyan országból érkezett, „ahonnan még nehezebb bekerülni a Formula-1-be”, mint Európából. Trulli egész hétvégén ott lesz a csapattal, hogy tanácsokkal segíthesse Chandhok fejlődését.

A 37 éves olasz egyébként az utóbbi időben sokat kritizálta a Lotust, amiért a csapat képtelen volt megbízható és gyors autót biztosítani számára. A Lotus legnagyobb problémáját a folyton elromló kormányszervo, illetve hidraulikus hibák jelentik, melyeket – Mike Gascoyne technikai igazgató ígérete szerint – a Magyar Nagydíjra fognak kijavítani. 

Szólj hozzá!

Címkék: német nagydíj lotus; trulli; karun; fernandes; tony; team lotus;chandhok; jarno; f1;helycsere; nürburgring;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr703086329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása