HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Visszatámad a Ferrari: Montezemolo kritizálja Ecclestone-t!

2012.12.03. 12:19 Real Simon says

Éles szavakkal vágott vissza Bernie Ecclestone kritikáira a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo. A Presidente szerint „a hajlott kor megakadályozza, hogy valaki bizonyos felelősségteljes szerepeket töltsön be”. A Ferrari és a FOM-elnök megromlott kapcsolata a Macskajaj legendás mondatát juttatja eszünkbe: „This is the end of a bjútiful friendship”.

Montezemolo_End12_res600.jpgMontezemolo évtizedeken át Ecclestone szövetségesének számított. Ezzel vége a barátságnak? (Fotó: Ferrari)

Hol vannak már azok az idők, amikor Bernie Ecclestone úgy tudta megbontani a GPWC-be tömörült, az FIA-tól való elszakadást fontolgató csapatok egységét, hogy különbékét kötött a Ferrarival?

Ecclestone a múlt héten „rossz viccnek” nevezte a Ferrari FIA-hoz beadott felülvizsgálati kérelmét, amely Sebastian Vettel egyik interlagosi előzésére vonatkozott. A Ferrari az ügy tisztázását kérte a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA), mert állításuk szerint a Red Bull világbajnoka sárga jelzés mellett előzött, méghozzá Jean-Eric Vergne Toro Rossóját. Azóta kiderült: a pálya azon szakaszán éppen zöld zászlójelzés volt érvényben, így a Ferrari vádjai alaptalannak bizonyultak.

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke frappáns választ adott Ecclestone epés megjegyzésére a Ferrari Finali Mondiali idényzáró rendezvényén, Valenciában.
„Mi gyártük vagyunk, nem szponzorok. Elégedetlen vagyok azzal, hogy nem tesztelhetünk aszfalton (az idény közben), így nem adhatunk lehetőséget a fiatal versenyzőknek a tanulásra. Miután bizonyos emberek a „vicc” kifejezést használták az elmúlt napokban, szeretném leszögezni, hogy ez az igazi vicc” – mondta di Montezemolo.

„Igen, Ecclestone megjegyzésére reagálok. Az apám arra tanított, hogy tiszteljem az öregeket, főleg akkor, amikor már nem tudják felmérni a kijelentéseik súlyát. Ezért meg is állok ezen a ponton. Mindenesetre az biztos, hogy a hajlott kor megakadályozza, hogy valaki bizonyos felelősségteljes szerepeket töltsön be.”

Di Montezemolo arra is utalt, hogy a Ferrari elfogadta az FIA véleményét Vettel interlagosi előzésével kapcsolatban. „Gratulálunk Sebastian Vettelnek és a Red Bullnak, mert ők nyertek, és mi készséggel elismerjük a győzteseket. Reméljük és kívánjuk, hogy jövőre nekünk fognak majd gratulálni. Ami a sárga zászlós ügyet illeti: a leglogikusabb és legkézenfekvőbb utat választottuk azzal, hogy kikértük a Szövetség véleményét, hogy tisztázzuk a helyzetet, majd elfogadtuk a döntésüket.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr964944841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása