HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

A Williamstől érkezik a Mercedes új sportigazgatója

2013.01.21. 08:51 Real Simon says

Sir Frank Williams tulajdonostársa, Toto Wolff lesz a Mercedes új sportigazgatója. A 41 éves osztrák üzletember, aki 2009 óta dolgozik aktívan a száguldó cirkuszban, a decemberben nyugdíjba vonult Norbert Haug helyét veszi át. Wolff és Niki Lauda tulajdonrészt is vásárolt a Mercedes AMG F1 Teamben. 

TotoWolff_Williams600.jpgToto Wolff nemcsak az F1-ben, hanem a DTM-ben is átveszi a Mercedes sportügyeinek irányítását (Fotó: WilliamsF1)

Immár a Mercedes-Benz is megerősítette, hogy az osztrák Toto Wolff lett a márka új sportigazgatója. A 41 éves osztrák üzletember nemcsak a csillagosok Formula-1-es programját, hanem a Német Túraautó Bajnokságban (DTM) való részvételüket is irányítja majd. Wolff Norbert Haug helyét veszi át, aki tavaly decemberben 60 évesen, 22 év szolgálat után távozott Stuttgartból.

Wolff 2009 áprilisában szállt be tártulajdonosként a Williams F1 Teambe. Tavaly (Adam Parr ügyvezető igazgató kiszállása után) már gyakorlatilag ő vezette a csapatot, Sir Frank Williams mellett.

A Williams F1 Team hétfőn sajtóközleményben jelentette be: "Toto Wolff távozik a vállalat igazgatótanácsából, azonban megtartja tulajdonhányadát a csapatban. A többségi tulajdonos, Sir Frank Williams továbbra is csapatvezető marad, emellett felügyeli a vállalat irányítását. Toto eddigi feladatait az igazgatótanács többi tagja fogja ellátni." 

"Toto Wolff immár vállalkozóként, befektetőként és motorsport-menedzserként is bizonyította, hogy a sport a vérében van; ugyanakkor ennek az üzletágnak a gazdasági követelményeivel is tisztában van. Személyében nemcsak egy tapasztalt autósport-specialistát, hanem a Mercedes-Benz márka régi rajongóját is sorainkban köszönthetjük. Vele, valamint Niki Laudával együtt továbbfejlesztjük az autósportban folytatott tevékenységünket, és a következő korszakba vezetjük az Ezüstnyilakat" - kommentálta Wolff kinevezését Dieter Zetsche, a Daimler AG elnöke.

A Mercedes AMG F1-et mostantól fogva hárman - Wolff, Lauda és Ross Brawn csapatvezető - irányítják. Az eddigi sportigazgató, Nick Fry pozíciója ezzel kérdésessé vált. A másik kérdés (eddig legalábbis) az volt, mi történik az Aabar befektetői csoport által a Mercedes AMG F1 Teamben birtokolt részvénycsomaggal? A Daily Telegraph F1-es szakírója, Kevin Eason úgy tudja, Wolff (30%) és Niki Lauda (10%) közösen vásárolta fel a bahreini befektetők tulajdonrészét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr195030328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása