HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Webber német ajánlatán múlhat Räikkönen átigazolása a Red Bullhoz

2013.04.15. 20:30 Real Simon says

Mark Webber több évre szóló szerződés megkötése előtt áll a Le Mans-i visszatérésére készülő Porschéval  értesült egy német F1-es portál. Ha az ausztrál tényeg elmegy, felszabadulna egy hely a Red Bullnál, ahová Kimi Räikkönen érkezhet. Räikkönen egyik főnöke, Gérard Lopez szerint azonban Kimi boldog a Lotusnál, nem megy sehova.

Webber_RBR_China13_600.jpgMenni, vagy nem menni? Az itt a kérdés Mark Webber számára. Az ausztrált a szíve és gondolatai állítólag már a Porsche felé húzzák (Fotó: Red Bull/GEPA)

A malajziai csapatsorrend-botrány után Sebastian Vettellel kiéleződött viszonya, illetve a Kínai Nagydíjon látott, kiábrándító pechsorozata után Mark Webber állítólag azon gondolkozik, hogy az év végén elhagyja a Red Bull csapatát, sőt, távozik a száguldó cirkuszból is.

A német Motorsport-Total.com értesülései szerint Webber ötéves szerződésben egyezett meg a Porschéval, amely tizenöt év szünet után, jövőre LMP1-es autóval tér vissza a sportkocsiversenyzés Mekkájába, Le Mans-ba. A hírt a versenysorozat hivatalos rádiója, a Radio Le Mans múlt hétvégi, szezonnyitó futamának adásában jelentették be Silverstone-ban. A német honlap tudósítója úgy tudja, egyelőre nem hivatalos Webber és a Porsche megállapodása: a felek ugyan megegyeztek a részletekben, de még nem írták alá a szerződést.

A rádiós bejelentés ötlete a szakportál szerint magától, Webbertől származik, aki ezzel is igyekszik kedvezőbb helyzetbe hozni magát a Red Bull csapatánál. Árulkodó azonban a Porsche AG motorsportfőnöknek, Wolfgang Dürheimernek a kommentárja, aki azt mondta: „Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom ezt az értesülést. Én nem vagyok érintett ebben az egyezségben”. Webber egyébként két szezont (1998-99) már lehúzott az akkori FIA GT-sorozatban, és a Mercedes gyári pilótájaként Le Mans-ban is rajthoz állt. Dr. Dürheimer tehát nem tagadta kategorikusan Webber szerződtetését – érdemes lesz figyelni az ezzel kapcsolatos fejleményeket (is) az SzC_blogon!

Mercedes CLK GT Webber.jpgWebber két évet versenyzett az FIA GT-sotozatban, az AMG Mercedes gyári pilótájaként. Az 1998-as bajnoki ezüstérem után érthető, ha visszahúz a szíve

Miután Kimi Räikkönen megnyerte az Ausztrál Nagydíjat, a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz kijelentette: mindig nyitva áll az ajtó a finn világbajnok előtt, ha felszabadulna egy hely a Red Bull Racingnél. Ha Webber úgy döntene, hogy a csalódások hatására az idény végén – 37 évesen – befejezi F1-es pályafutását, Räikkönen sokkal jobb eséllyel indul az RBR pilótaüléséért, mint bármelyik Red Bull juniorpilóta.

Nehezítheti Räikkönen esetleges döntését, hogy a Lotus-Renault várakozáson felüli eredményekkel kezdte az idényt. Kimi nyert Melbourne-ben, hetedik lett Sepangban és második Sanghajban, így 3 pont hátránnyal a vb-pontverseny második helyén áll, Vettel mögött. A Lotus társtulajdonosa, Gérard Lopez azonban magabiztosan nyilatkozott az Autosportnak. Szerinte Kimi mindent megkap a csapatnál, amit csak kíván, ezért nem áll szándékában otthagyni őket.

Raikkonen_dobCHN13_600.jpgRäikkönen lehet a Red Bull első választása Vettel új csapattársának. "Kár", hogy a Lotus ilyen erősen kezdte az idényt...

„Kimi helyzete egy csomó dolgon fog múlni, nem azon, amit a Red Bullnál mondanak. Ami minket illet, kiváló a kapcsolatunk Kimivel. A csapat ott tart, ahol szeretnénk, Kimi is ott tart, ahol szeretne, és garantálom, hogy Kimi nem az a srác, aki bármiféle előszerződést aláírna. Senkivel” – jelentette ki Lopez.

A Genii Capital tulajdonosa hozzátette: „Ha továbbra is megkapja tőlünk, amire szüksége van, nem látom okát, miért akarna elmenni. Elégedettek vagyunk vele, ezért nem átjuk az okát, miért kellene keresnünk vaakit a helyére. Jól vagyunk ott, ahol vagyunk, ezért azt gondolom, Kimi velünk marad.”

Kicsit korán van még az átigazolási pletykákhoz, de a Formula-1-ben semmi sem áll egy helyben. Meglátjuk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr515228426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása