HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Orosz lesz a Renault kettes számú pilótája

2010.01.31. 13:20 Real Simon says

Már vasárnap reggel, több órával a Renault F1 Team hivatalos prezentációja előtt kiszivárgott, hogy Robert Kubica mellett az orosz Vitalij Petrov lesz a csapat másik pilótája. Petrov azért lehet csak kettes számú pilóta, mert Kubica menedzsmentje azzal a feltétellel fogadta el a franciák ajánlatát tavaly novemberben, ha szerződésben rögzítik, hogy a lengyel kiemelt státuszt kap a csapattól.

Várható volt, hogy a 2009-es GP2-sorozat ezüstérmese kap majd bizalmat az új csapatvezetőtől, Eric Boullier-től. Petrov ugyanis amellett, hogy nyilvánvalóan gyors, a szükséges anyagi háttérrel is rendelkezik ahhoz, hogy vonzó „préda“ legyen egy F1-es alakulat számára. Az orosz 15 millió eurót hoz magával szponzorai, a Lukoil olajtársaság, valamint a Red Bull jóvoltából. A Renault idén további 10 millió euróra számíthat a Red Bull Racingtől a V8-as motorok lízingelési díjaként.

A csapat tesztpilótája minden valószínűség szerint a kínai Ho-Pin Tung lesz, akit az a Gravity Sports nevű vállalkozás menedzsel, amelyet a csapatfőnök, Boullier dirigál és a Renault F1 egyik társtulajdonosa, Gérard Lopez cégéhez, a Genii Capitalhoz tartozik. Tung a tavaly decemberi, jerezi Young Drivers teszten mutatkozott be a Renault-val, ahol a legjobb körideje 2,7 mp-cel maradt el a második napi leggyorsabb, Gary Paffett (McLaren) ieredményétől.

Tung legjobb esetben is csak a fiatal autóversenyzők második vonalába sorolható, így valószínű, hogy a Renault – ahogy Petrovval az orosz piacot célozza meg – rajta keresztül próbál eljutni a tehetős kínai támogatókhoz.

Szólj hozzá!

Címkék: bemutató renault valencia robert kubica red bull lukoil eric boullier ho pin tung vitalij petrov gérard lopez

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr982211608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása