HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Räikkönen a hófalba fúródva fejezte be a Svéd-ralit

2010.02.12. 17:15 Real Simon says

A Svéd-rali 6. gyorsasági szakaszán keresztbe állt és a pályát szegélyező hófalba fúródott Kimi Räikkönen Citroën C4 WRC-je, ezzel a finn ex-F1-pilóta idejekorán befejezte első rali-világbajnoki futamát.

Räikkönen a csütörtök esti szuperspeciálison elért 8. helye után optimistán kezdte élete első WRC-futamát, de a mai nap második gyorsaságiján egy privát pilóta (a havat még életében nem látott arab, Khalid al-Qassimi) olyan szerencsétlenül tért vissza a finn elé egy pályaszéli „kirándulás” után, hogy a célig feltartotta Räikkönent.

Kimi az első szervizig a 10. helyre csúszott vissza (ami az új F1-es pontrendszer átvétele miatt még mindig pontszerző helyezés), de az első három szakasz délutáni megismétlése során ő is hibázott: lecsúszott a pályáról, a kocsi orral belefúrta magát egy hófalba, ahonnan nem volt menekvés.

Az első nap után Mikko Hirvonen (Ford Focus WRC) 8,4 másodperccel vezeti a Svéd-ralit a Citroën világbajnoka, Sébastien Loeb előtt.

Szólj hozzá!

Címkék: ford citroen wrc kimi raikkönen focus wrc c4 wrc mikko hirvonen citroen junior team svéd rali

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr972211651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása