HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Hirvonen nyerte, Räikkönen befejezte a Svéd-ralit

2010.02.16. 09:24 Real Simon says

A Ford gyári versenyzője, Mikko Hirvonen nyerte a rali-világbajnokság idénynyitó futamát Svédországban. A klasszikus havas viadal elején még a vb-címvédő Sébastien Loeb (Citroën) vezetett, de a Ford az első nap első szervizében állított Hirvonen kocsijának differenciálján, amivel a finn fokozatosan gyorsabb lett.

Miután Hirvonen egyre gyorsabb volt, Loeb a második versenynap végére feladta az üldözését, és csak a 2. hely megtartására koncentrált. Végül 42 másodpercet kapott a finntől, aki 2008-ban is győzelemmel kezdte az idényt.

Harmadikként Hirvonen csapattársa, a szintén finn Jari-Matti Latvala végzett, megelőzve a hóban kevés tapasztalattal rendelkező Dani Sordót (Citroën). A spanyol meglepetésre másfél napig verte Latvalát, de amikor hatodikban elvétett egy kanyart, kicsúszott a pályát övező hófalba és meg kellett állnia letörölni a havat a motorháztetőről (nem látott ki rendesen), a finn rátelepedett a 3. helyre.

Kimi Räikkönen versenyét is megpecsételte egy korai kicsúszás: az egykori F1-es világbajnok az első napon a 10. helyen tanyázott, amikor beleállt egy hófalba. „Sok időt vesztettünk a hófalban az első napon, később pedig háromszor megpördültem. De eljutottunk a célig, és közben sokat tanultam” – értékelte első igazi éles bevetését Kimi, aki az abszolút 30. helyen zárta a Svéd-ralit. „Tudtam az elejétől, hogy egy nagyon nehéz verseny vár rám, de folyamatosan javultam, és ez volt a fő célom. Kissé persze csalódott vagyok, hogy a hófalnak mentem, de ez része a ralizásnak. A következő versenyen, Mexikóban a murván minden jobban megy majd” – mondta Räikkönen.

A Svéd-rali végeredménye:

1.  Hirvonen/Lehtinen
(FIN) Ford Focus WRC 3:09:30,4 óra
2.  Loeb/Elena (FRA) Citroën C4 WRC  + 42,3 mp.h.
3.  Latvala/Anttila (FIN) Ford Focus WRC + 1:15,4
4.  Sordo/Martí (SPA) Citroën C4 WRC    + 2:41,6
5.  Ogier/Ingrassia (FRA) Citroën C4 WRC  + 4:15,3
6.  H. Solberg/Minor (N/A) Ford  Focus WRC + 5:23,4
(...)
30. Räikkönen/Lindström (FIN) Citroën C4 WRC  + 37:47,2

Szólj hozzá!

Címkék: svédország raikkönen wrc kimi raikkönen loeb hirvonen rali vb

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr112211657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása