HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Érik a szenzáció: Jacques Villeneuve visszatér (?)

2010.02.18. 10:26 Real Simon says

Ha hinni lehet a német Motorsport-Total.com értesüléseinek, Jacques Villeneuve megegyezett a Stefan GP vezetőivel arról, hogy ő lesz az F1-es rajtengedélyre váró szerb-német istálló első számú pilótája. Ezzel Villeneuve lehet a második világbajnok (Michael Schumacher), aki visszatér a nyugdíjból a a 2010-es idényre.

Villeneuve utoljára a 2006-os szezon első felében versenyzett a BMW Sauber színeiben, akkor meg tudta szorongatni Nick Heidfeldet az edzéseken (12 futam után döntetlenre, 6:6-ra állt kettejük edzéspárbaja). Az 1997-es világelső azonban nehezen jött ki a csapatvezetéssel, így amikor Hockenheimben a korlátnak csapta a kocsit, Mario Theissen elbocsátotta.

A 38 éves kanadai pilóta azóta a NASCAR-ban és az ázsiai Speedcar-sorozatban próbálta megvetni a lábát – sikertelenül. Tavaly több futamon – köztük a Hungaroringen – is feltűnt az F1-es depóban, hátha valaki leszerződtetné 2010-re, és a belépésre készülődő US F1 Teammel szorosabb kapcsolatba is került, ám ez a vonal is elhalt. Az FIA rajtengedélyére váró Zoran Stefanovicnak viszont kapóra jött egy korábbi világbajnok felajánlkozása, és miután Villeneuve fizetési igényei sokkal alacsonyabbak, mint amit Ralf Schumacher menedzsere támasztott, egyre valószínűbbnek tűnik a megegyezés.

Villeneuve állítólag korábbi fitneszedzőjénél, Erwin Göllnernél töltötte a januárt Ausztriában, hogy fizikailag felkészüljön az F1-es idényre. Jacques többször is kijelentette, hogy még mindig éhes a sikerre, és szinte bármit megtenne azért, hogy még egy lehetőséget kapjon.

„Az autóversenyzés a mindenem, ez az, ami a véremben van. Nincs jobb érzés, mint egy F1-es versenyautót kormányozni, ehhez semmi sem fogható a világon! Mindent megteszek azért, hogy ha lehetőség nyílna a visszatérésre, készen álljak“ – mondta JV tavaly Szingapúrban.

Villeneuve csapattársa az a Nakadzsima Kazuki lehet, aki az előző két szezonban már meg-megvillantotta gyorsaságát a Williamsnél (különösen az edzéseken), de a Toyota-motorok eltűnésével ő is kegyvesztetté vált. A Stefan GP viszont a Toyota 2010-re tervezett autóit vette át, így könnyen lehet, hogy a japánok kérték meg Stefanovicot arra, hogy egy japán pilótát is alkalmazzon.

A Stefan GP tartalékpilótája a GP2-ben versenyző indiai Karun Chandhok lehet.

Szólj hozzá!

Címkék: villeneuve visszatérés nakadzsima stefan gp stefanovic

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr402211662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása