HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Alonso a sztár Barcelonában

2010.02.26. 13:03 Real Simon says

Vitán felül a Ferrari világbajnoki reménysége, Fernando Alonso a legnagyobb sztár a Circuit de Catalunyán, ahol a szezon utolsó tesztelése zajlik.

A spanyolok bolondulnak a kétszeres oviedói világbajnokért: Valenciában volt olyan nap, hogy 34 ezren látogattak ki a tesztelésre, (szinte) csak az ő kedvéért. Tegnap Montmelóban is legalább 8 ezren napfürdőztek a kellemes kora-tavaszi időben, Ferrari-zászlókat lobogtatva. (Korrekció: a Circuit de Catralunya sajtóosztálya szerint az első tesztnapon 15 000, a másodikon 21 000 nézőt regisztráltak, bár a látottak alapján ezeket a számokat kissé eltúlzottnak érzem.)

Ma még látványosabb - Alonsónak címzett - zászlók jelentek meg a főtribünön. Az egyik hatalmas molinón például, amelyet a Ferrari-pilóta oviedói fanklubjának tagjai készítettek, ez olvasható: "Fernando, bárhol is legyél, mi követni fogunk!" Ezt persze nem fenyegetésként kell értelmezni, sokkal inkább úgy, hogy a rajongók szeretnék biztosítani kedvencüket feltétlen hűségükről. Legyen bár a Renault, a Ferrari, vagy akár a Virgin pilótája, ők mögötte állnak. Ehhez képest érdekes, hogy Fernando tavalyi Renault-s sapkájához  már 10 euróért hozzá lehet jutni a célegyenes mögötti F1-es bolhapiacon, míg az új Alonso/Ferrari sapkáért 35-40 eurót kérnek az árusok.

Valahányszor a 8-as rajtszámú Ferrari megelőz, vagy csak utolér egy másik kocsit, a nézők füttyögnek és tapsolnak, mintha élesben menne a küzdelem. Pedig ez (még) csak egy tesztelés...

A Ferrari F10-ről egyébként úgy hírlik, hogy az autó meglehetősen gyors versenybeállítással (sok benzinnel), az edzéseken azonban, ahol egy-két gyors kör dönt a legjobb rajtpozíciókról - még nem lehetnek elégedettek az olaszok. A barcelonai tesztelés utolsó két napja minden bizonnyal arról fog szólni, hogy a maranellói paripa edzésbeállításait tökéletesítsék. Ez a feladat azonban már nem Alonsóra, hanem Felipe Massára vár. Szombaton és vasárnap végre megtudhatjuk, mennyire gyors a Ferrari valójában.



Szólj hozzá!

Címkék: barcelona ferrari tesztelés rajongók fernando alonso felipe massa f10

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr102211675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása