HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Majdnem exkluzív interjú Michael Schumacherrel

2010.02.26. 18:02 Real Simon says

A pénteki tesztnap után Michael Schumacher interjút adott egy kisebb újságírói csapatnak a Mercedes motorhome-jában, Montmelóban. Én is jelen voltam (és kérdeztem is).

Csak a hetedik legjobb időt futotta a második tesztnapon. Mi ennek az oka?
MS: Elég összetett programot futottunk, amelynek célja az volt, hogy többféle beállítással össze tudjuk hasonlítani a kocsi viselkedését. Nyolcvanöt kört tettem meg ma (pénteken – a szerk.) ami talán nem a legtöbb, de úgy érzem, eredményes napot zártunk.

A Mercedes W01 eddig nem tűnt kiugróan gyorsnak. Hogyan értékeli a helyzetét a többiekhez viszonyítva?
MS: Ha a Red Bullra és a Ferrarira céloz, a mérnökeink még elemzik a mai eredményeket, de nagyon remélem, hogy jól jövünk ki az összehasonításból. A kocsi folyamatosan javul, egyre gyorsabbak vagyunk, ez nem kétséges.

A kocsi jelenlegi állapotában képes lesz a győzelemért csatázni Bahreinben?
MS: Talán nem.

Kifejtené bővebben?
MS:
Az a helyzet, hogy nem tudom pontosan megmondani. Nem vagyunk abban az állapotban, amiben szeretnénk, ennyire közel a szezon kezdetéhez. De az évad nagyon hosszú, van még időnk az előrelépésre. A csapat jól dolgozik együtt, egy csomó nagyszerű srác – szerelők, mérnökök – gyűlt össze a Mercedesnél, azzal a közös céllal, hogy továbbfejlessze a versenygépet.

A Mercedes eddig inkább a verseny-szimulációkra koncentrált, de az edzésbeállításokat nem nagyon próbálgatták. Nem tart attól, hogy ez visszaüthet a szezon elején?
MS: Ami azt illeti, azt hiszem, még egyáltalán nem próbáltuk ki a kocsit edzésbeállítással! De a tesztelés még nem ért véget, még maradt két napunk a tizenötből…

Nem érzi úgy, hogy a kora akadályozza abban, hogy padlóig nyomja a gázpedált?

- Az egyetlen értelme annak, hogy visszatértem, hogy minden egyes alkalommal tövig nyomjam a gázpedált. Egy Formula-1-es pilóta munkája rendkívül intenzív: az a dolga, hogy amint beül a kocsiba, mindent kikapcsoljon a fejében, és az első pillanattól az utolsóig csúcsra járassa a versenyautóját. Nézzék, a szerelőimnek nincs bajuk a korommal (Schumacher 41 évével a mezőny rangidőse – S.I.), úgy érzem, örülnek, ha jól ment a vezetés.

Tud róla, hogy a visszatérése tiszteletére két Schumacher-tribünt állítanak fel a Hungaroringen?

- Igen, hallottam róla és örülök neki. Lehet, hogy egy kis örömgokartozás is belefér a programba a Magyar Nagydíj idején – majd meglátjuk!

3 komment

Címkék: interjú barcelona schumacher tesztelés michael schumi mercedes gp circuit de catalunya

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr32211676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_150906 2010.02.27. 06:25:19

Hmmm....ha eddig nem voltak irígyeid, most minden bizonnyal lesznek:) És természetesen nem rossz értelemben...:) Én azért nem féltem a Mercit, a Ross Brawn M. Schumacher párosban ott a világbajnoki potenciál. Már csak 2 hét!!!

Ismeretlen_149536 2010.02.27. 21:20:17

Ki kell használni üzletileg a Schumacherben rejlő lehetőségeket. Egyik szurkoló sem jelenhet már meg a szokásos piros sapkában, pólóban. A Mercis schumi mizéria az összes kínai rha és sapkagyár egy teljes napját le fogja kötni. :) Jó lépés a Schumi tribün, de nem fog ő már annyira világítani mint régen.

Ismeretlen_150906 2010.02.28. 06:08:17

Várjuk azért ki az első 3-4 futamot, akkor már reálisabban lehet véleményt mondani róla. Én azt állítottam, hogy a Brawn, Schumi, Mercedes potenciális világbajnok jelölt csapat(azért Rosberget sem hagynám ki), de természetesen ezt még néhány csapatról el lehet mondani. Az azonban tény, hogy a személye igazi izgalmakat tartogat számunkra, és jelentősen növeli az érdeklődést a Forma1 iránt. És ez a sportnak, és a szurkolóknak egyaránt jó. Ha meg valaki Schumi sapkát szeretne hordani, még mindíg egyszerűbb megvenni, mint otthon megvarrni...:)
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása