HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Domenicali: a Ferrari készen áll a szezonra

2010.03.04. 09:29 Real Simon says

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali szerint jól sikerültek a téli tesztelések, így a Scuderia optimistán készül a március 14-i, bahreini szezonnyitóra. Domenicali abban is bizonyos, hogy – a Brawn GP tavaly év eleji formájával ellentétben - idén nincs kiugróan gyors csapat, ami tovább növeli a maranellóiak bajnoki esélyeit.

„A teszteléssel együtt járó összes ismeretlen tényezőtől függetlenül úgy vélem, megmutattuk, hogy az F10 versenyképes, és hogy a Ferrari egyike lesz a topcsapatoknak idén. Mindez vonatkozik az edzésteljesítményre és hosszú távra egyaránt” – mondja Domenicali.

„Ha figyelembe vesszük, hogyan ért véget számunkra a tavalyi évad négy hónappal ezelőtt, Abu Dzabiban, kijelenthetjük, hogy az azóta elvégzett rengeteg munka meghozta a gyümölcsét. Most az a legfőbb dolgunk, hogy folytassuk az F10 fejlesztését, hiszen ez lesz a jó szereplés kulcsa az előttünk álló szezonban.”

Domenicali szerint 2010-ben nem lesz olyan kiugróan gyors autó, mint a Brawn-Mercedes volt a 2009-es évad elején. „Nem szeretek jóslatokba bocsátkozni, de az már most látszik, hogy ez a bajnokság nagyon kiegyensúlyozott lesz, nem úgy, mint a tavalyi. A tesztek megkezdése előtt azt gondoltuk, hogy négy istálló között fog eldőlni a vb-cím sorsa. A látottak alapján azonban még több csapattal kell számolnunk.”

„Továbbra is vannak megoldandó problémáink, mint például a keskenyebb első abroncsok viselkedése magas hőmérsékleten, vagy a versenystratégia menedzselése. Miután az élmezőny autóinak teljesítménye ilyen közel van egymáshoz, a legkisebb hiba is elég lehet ahhoz, hogy valaki ne jusson tovább a Q3-ba. Ez azt jelenti, hogy az egész csapatnak – a versenyzőknek, a mérnököknek, a kocsinak – a legjobbat kell kihoznia magából. Tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz, mert nagyon erős csapatokkal kell felvenni a versenyt, de készen állunk a kihívásra” - jelentette ki a Ferrari csapatfőnöke.

3 komment

Címkék: ferrari csapatvezető stefano f10 domenicali

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr892211687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gardendesigner 2010.03.05. 06:20:37

A Domenicali nyilatkozatokkal mostanában az a baj, hogy általában 70%-nál nem nagyobb a realitásuk. Szerintem az elmúlt két évben ő volt a legszűkebb keresztmetszet, mert rengeteg pontot vett el a csapattól, és a pilótáktól, az a jónéhány szarvashiba, ami a csapatnak köszönhető. Hogy csak egyet(kettőt) említsek, a kvalifikációk taktikai hibái, amikor a pilóták a boxból nézték végig, hogy kiperegnek már az első fordulóban. Jan Todt idejében ilyen nem fordulhatott volna elő, ráadásul kétszer is egymár után. A Ferrarik szenzációs fejlesztésével is tele voltak tavaj, a szezonkezdet előtt az újságok, az ember azt gondolta volna, hogy verhetetlenek. És mi lett belőle? Kimi teljesítményével nem voltak megelégedve, de kérdem én, akkor Domenicali mit keres még a Ferrari élén?

Ismeretlen_148360 2010.03.05. 09:29:54

Ezzel a véleménnyel (Domenicali nem méltó a Ferrari vezetésére) nem vagy egyedül. Tavaly a kvalifikáción elkövetett hibák inkább a versenymérnökök (A. Stella, R. Smedley és az egészet koordináló Chris Dyer) hibái voltak. De mint vezető, kétségtelen, hogy Domenicalié a fő felelősség. Tegyük hozzá, egy Jean Todtot bárkinek rohadt nehéz helyettesíteni, pláne überelni az eredményeit...

gardendesigner 2010.03.05. 11:53:53

Igazán azt nem értem, hogy Montezemolo miért ragaszkodik ennyire hozzá. Az sem volt gyenge hiba, mikor a nyalóka helyett a "villanyrendőrt" vezették be, volt is belőle galiba. Ennyi erővel lehetne kurblis sorompó is a következő újítás :)
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása