HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Utolsó csapatként bemutatkozott a Hispania is

2010.03.05. 08:54 Real Simon says

Csütörtökön késő délután, Murciában bemutatta 2010-es kocsiját és csapatfelállását a hányatott sorsú Hispania F1 Team is. A fehér, sötétszürke és piros murciai színekben pompázó Dallarában üléspróbát tartott a csapat rég bejelentett pilótája, Bruno Senna, azonban most először tűnt fel a második versenyző, az indiai Karun Chandhok. Chandhok eddig a GP2-sorozatban szerepelt, és gyaníthatóan nem az eredményei, mint inkább a remélt indiai pénzforrások megszerzése miatt szavazott bizalmat neki a csapatvezetés.

José Ramón Carabante csapattulajdonos mellett megjelent a prezentáción Colin Kolles csapatvezető, a Spanyol Automobil-szövetség (FEA) elnöke, Carlos Grácia, valamint a csapat székhelyét adó murciai régió sportminisztere, Pedro Alberto Cruz is. Meglepetésre a sajtótájékoztatón helyet kapott a vezetők mellett csapatalapító Adrián Campos is, akit időközben Carabante kivásárolt, és Kollest ültette a helyére.

„Egy lehetetlen versenyt futottunk az idővel azért, hogy a regisztráció után valóban ott lehessünk a rajtrácson Bahreinben” – jelentette ki Colin Kolles. „Őszintén hiszem, hogy kitűnő alapokkal rendelkezünk, amire alapozhatunk egy erős 2010-es szezont. Egy versenyistállón belül mindig vannak fejlesztési és személyzeti jellegű problémák, de végre karnyújtásnyira kerültünk ahhoz, hogy betörjünk az F1-be. Álomszerű lenne, ha rögtön az első versenyünkön sikerülne pontot szereznünk, de arra koncentrálunk, hogy fokról-fokra erősítsük a versenyképességünket a szezon folyamán” – hangzott Kolles optimista helyzetértékelése.

A Hispania F1 Team technikai részlegét mostantól Jacky Eeckelaert irányítja, aki korábban a Sauber, a BAR és a BMW alkalmazásában állt.

4 komment

Címkék: bemutató murcia campos bruno senna karun chandhok campos meta carabante kolles hispania f1 eeckelaert

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr942211691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sferrari · http://f1ferrari.hu 2010.03.06. 11:33:30

Hát nem tudom épp hogy össze kalapálták abban se vagyok biztos hogy végig viszik az évet :S Nem tudom miért kell erőltetni ezeket a kis csapatokat, ha viszont erőltetik miért nem kérnek garanciákat előre le kell tenni x összeget ha kilépnek bukják. Ez így nem jó hogy "két perccel a tart előtt" változtat nevet és azt mondja kész vagyunk

gardendesigner 2010.03.06. 12:44:54

Érthető a FIA és a FOM törekvése, hogy becsalogasson kis csapatokat is, de elég nyomasztó lehet úgy elkezdeni a szezont, hogy szinte az első szabadedzéskor sikerült még a névadás is. Ez a hurrá optimizmus meg még furcsán is hat. Azért én kíváncsian várom, bár azt hiszem fan klubbot egyenlőre nem csinálok nekik :)

Ismeretlen_152981 2010.03.06. 15:24:58

Az egész költségcsökkentés nem tetszik nekem nevében is benne a királykategória itt a pénznek nem szabadna számítani. Jó itt a válság tényleg kell egy maximum határ amit költhetnek, de akkor legyen egy minimum is amit fel kell mutatni és csak akkor indulhasson. Kihátrál egy szponzor és megszűnik a csapat? UsF1 is mekkora reményekkel indult emlékszem még saját szél csatornájukról cikkeztek most meg az indulásra sincs pénz? Valamit nagyon nem jól csinálhatnak. Mondjuk Amerikát nem nagyon érdekli az F1 ezért belevágni is elég bátor húzás volt :)

gardendesigner 2010.03.06. 15:36:00

Azt hiszem az esztelen pazarlás megszüntetése az, ami elsősorban elérendő cél. Természetesen a pénz nem kellene, hogy korlátja legyen egy csapatnak,de a "semmi nem számít, majd a szponzorok kifizetik" nem fest jó képet az F1-ről a külvilág felé, és mostanság nem is engedhetik meg maguknak. Főleg akkor, amikor sokaknak az élet is nehéz...A Forma1-nek is fontos a PR, és ebben ez is benne van. A szurkolók szimpátiáját megszerezni, megtartani...
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása