HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

A McLaren visszavásárolja részvényeit a Mercedestől

2010.03.18. 18:46 Real Simon says

A McLaren megkezdte részvényei visszavásárlását a Mercedestől. A wokingi gárda F1-es csapatvezetője, Martin Whitmarsh szerint már csak 11 százaléknyi részvény van a stuttgarti motorgyártó birtokában.

„Tudomásom szerint még mintegy tizenegy százaléknyi McLaren-részvény van a Mercedes kezében. Ez azonban nem jelentős tétel“ – nyilatkozta Whitmarsh a Reuters tudósítójának. A McLaren közben sportkocsi-projekteket is tervez. „A cégstruktúránk úgy épül fel, hogy minden egyes részegység önálló üzemet képez. A McLaren Automotive-nak [az utcai sportkocsikkal foglalkozó részleg] licencdíjat kell fizetnie azért, hogy a márkanevet használhassa“ – magyarázza Whitmarsh. 

A McLaren 1995-ben lépett partnerkapcsolatba a Mercedesszel. A Wokingban készülő versenyautókat az Ezüstnyilak tiszteletére ezüstszínűre festették cserébe a svábok ingyen szállították az erőforrásokat, emellett állták a csapat költségvetésének 40 százalékát. A Mercedes vezérkara azonban egy idő után nehezményezte, hogy Ron Dennis regnálása alatt nem volt beleszólásuk a csapat működésébe, így a pilóták kiválasztásába sem.

Épp ezért amikor lehetőség adódott a 2009-es világbajnok Brawn GP felvásárlására, a stuttgartiak két kézzel kaptak a lehetőség után. A hatékony brackleyi infrastruktúra mellett így Ross Brawnt és Michael Schumachert is megkaphatták azért a pénzért, amit korábban a McLarenbe fektettek. A két fél megegyezett abban, hogy a McLaren a 2010-es év folyamán visszavásárolja a Mercedes tulajdonában maradt 40%-os részvénycsomagot.

Szólj hozzá!

Címkék: üzlet mercedes mclaren részvények whitmarsh norbert haug ross brawn

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr722211714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása