HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Di Resta bemutatkozhat a Force Indiánál

2010.03.23. 16:02 Real Simon says

A Force India skót tartalékpilótája, Paul di Resta vezetheti a VJM03-ast a pénteki szabadedzéseken az Albert Parkban. Az indiai istálló ezzel egyrészt lehetőséget ad a jövő egyik reménységének, másrészt viszont visszaforgatja az idő kerekét. Utoljára ugyanis 2006-ban volt bevett szokás, hogy pénteken a tesztpilótákra bízták a beállítási feladatok jelentős részét. Így mutatkozott be (és vált később meghatározó versenyzővé) Robert Kubica és Sebastian Vettel is.

„Paul kitűnő versenyző, akiben nagy lehetőséget látunk” – mondta a csapat vezetője, Vijay Mallya. „De harmadik számú pilótaként kérdéses volt, vajon hogyan kamatoztathatná a tudását, ha egyszer szezon közben nem lehet tesztelni? Ezzel a megoldással mindenki jól jár: Paul a helyszínen ismerkedhet a kocsival és a pályákkal, ezzel a szimulátorban töltött idejét az autó fejlesztésére fordíthatja, ami nagy segítséget jelent a csapat számára.”

Hogy mit szól mindehhez Adrian Sutil és Vitantonio Liuzzi, azt csak sejteni lehet (mivel di Resta próbálkozásai az ő rovásukra mennek, gyanítom, nem repesnek az örömtől). Mallya mindenesetre másként látja a kérdést: „A versenyzőink támogatják az elképzelést, hiszen ők is voltak kezdő pilóták egykoron…” Hogy di Resta megbízatása hány versenyre szól, arra nem tér ki a csapat sajtóközleménye, de Mallya nyilatkozata alapján valószínűleg több pénteki szabadedzésről van szó.

Di Resta egy győzelemmel harmadikként zárta tavaly a DTM-sorozatot, és több alkalommal is vezethette a VJM03-at a februári téli teszteken. 2006-ban megnyerte a Formula-3 Euroszériát, két évvel korábban pedig neki ítélték a nagy becsben álló szakmai díjat, a McLaren-Autosport Young Driver Awardot.

„Remek lehetőséget kaptam, készen állok és alig várom, hogy vezethessem a kocsit” – mondja di Resta. „Sok időt töltöttem a szimulátorban, megpróbáltam memorizálni az Albert-parki pálya vonalvezetését, továbbá minden Bahreinben összegyűjtött információt áttanulmányoztam. Ausztráliában a mérnökökkel együtt részt veszek a pályabejáráson, aztán igyekezni fogok az előttem álló feladatokra összpontosítani” – összegezte teendőit a 23 éves skót pilóta.

2 komment

Címkék: force india ausztrál gp tesztpilóta paul di resta vjm03 mallya

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr662211720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gardendesigner 2010.03.23. 18:38:50

Én okos ötletnek tartom Vijay Mallya elképzelését, és nem csak azért, mert így a csapatot is nagyban segíti, hanem talán példát mutat a többi csapatnak is. Így lehetőséget kaphatnak esetleg későbbi világbajnok aspiránsok is - felfigyelhetnek rájuk - akik komolyabb hátszél nélkül lehet, hogy életük végéig csak a "kispadon" kapnának helyet.

Ismeretlen_152981 2010.03.24. 07:56:46

Végülis tényleg rendes tőle hogy fiatal pilótának lehetőséget ad, viszont ilyen kevés teszt lehetőség mellett az aktív pilótáktól veszi el a lehetőséget, mondjuk lehet a beállításokban segít
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása