HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Schumacher támogatja a Bridgestone zöldautó-kampányát

2010.03.30. 12:56 Real Simon says

Lewis Hamilton és a hatszoros ralivilágbajnok, Sébastien Loeb után Michael Schumacher is csatlakozott a Bridgestone és az FIA „Zöld autókért” programjához.

 

A Bridgestone 2008 óta támogatja a Nemzetközi Autós Szövetség globális kezdeményezését, mely környezetkímélő gondolkodásra oktatja és ösztönzi az autósokat.
A program célja, hogy csökkentsék a gépjárművek környezetre gyakorolt káros hatásait.

 

„A klímaváltozás az egész világon problémát jelent, de minden autós kiveheti a részét a járművek károsanyag-kibocsátásának csökkentéséből. Olyan egyszerű dolgok, mint a guminyomás ellenőrzése, a finom gázadás, a légkondicionálás indokolt használata, vagy a motor kíméletes használata igenis megteszik a hatásukat” – mondta Schumacher az Ausztrál Autóklub által szervezett eseményen.

 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy Michael csatlakozott hozzánk, hogy támogassa a „Make Cars Green” programot” – nyilatkozta Andrew Moffatt, a Bridgestone ausztrál leányvállalatának vezetője. „A „Zöld autókért” program globális támogatása jeleként valamennyi F1-es Bridgestone Potenza abroncson ott szerepel a világoszöld csík.”

 

Ausztráliában most jelent meg a Bridgestone Ecopia abroncs, mely az alacsony gördülési ellenállás technológiájával elősegíti a kisebb üzemanyag-fogyasztást és az alacsonyabb széndioxid-kibocsátást.„Ez a termék mérföldkőnek számít kampányunkban, mely annak felismerésére ösztönzi az ausztrál autósokat, milyen fontos szerepe van az abroncsnak az autók környezetre gyakorolt hatásában” – mondta Moffatt.

 

A Make Cars Green program 10 pontja:

 

1. Vásárolj ’zöld’ terméket!
2. Előre tervezd meg az útvonalat!
3. Rendszeresen ellenőrizd a guminyomást!
4. Csökkentsd az autód terhelését és kerüld a tetőcsomagtartó használatát!
5. Ne túráztasd a motort indulás előtt!
6. Csak akkor használd a légkondicionálást, amikor feltétlenül szükséges!
7. Fokozatosan gyorsíts, vezess állandó sebességgel!
8. Használd a motorféket!
9. Ne járasd feleslegesen a motort!
10. Csökkentsd a széndioxid-kibocsátást!

6 komment

Címkék: schumacher környezetvédelem bridgestone fia make cars green zöld kampány

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr462211731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gardendesigner 2010.03.30. 16:30:08

Nem szeretnék senkit sem megbántani, de azt gondolom, ez egy nagy szemfényvesztés a sztárok részéről. Az mind jó és szép, hogy adják a kampányhoz az arcukat, de amikor beülnek az utcai autóba, kizártnak tartom, hogy a digiklíma ne működne dögtön. Szinte biztos, hogy a lassú gázadás sem tartozik a vezetési stílusukhoz...és még sorolhatnám. PR-nak mindenesetre jó...

Ismeretlen_148360 2010.03.30. 18:10:51

Anyi hasznak azért biztos van, hogy ha Schumahcer vagy Hamilton mondja, legalább elgondolkozunk rajta. És itt nem is annyira rólunk, hanem a tajparaszt bmw-s, audis, Land Roveres kopasznyakúakról van szó, akiknek az atyaúristen se parancsol (Schumira talán, esetleg még hallgatnak).

gardendesigner 2010.03.30. 18:27:00

Ezzel teljesen egyet értek, bár a magyar tajparaszt nem is biztos, hogy tudja ki is az a Schumi :)

Ismeretlen_152981 2010.03.30. 20:22:47

Tudom nem akkor hír de én is csatlakoztam Vasárnap a futam előtt reggel ellenőríztem a guminyomást a benzinkúton :D (Szombaton került fel a nyári gumi) Szóval én már tettem a jegesmedvékért :) + még légkondi sincs a kocsiban :) Viccet félre téve szerintem jók ezek a kampányok ittas vezetés elleni kampányok stb :) Ha csak pár emberre hatással vannak már megérte. Ők király kategóriába vezetnek nebük összeforr a vezetéssel és példát kell mutatniuk. Magyarországon talán még az öv használatra is külön ki kéne térni az ilyen kampányokban mert ott nagyon hátul vagyunk.

Ismeretlen_152981 2010.03.30. 20:32:29

És ha már kampányok :) egy kis enyhén "morbid" kép :) épp most tették be f1ferrari fórumra :) A Felirat a kocsin "Make Roads Safe" http://i39.tinypic.com/25tyz42.jpg Bár talán üzenete is van képnek :) Ha közúton ilyen kocsit látnák nem valószinű hogy az utasok sajátlábukon sétálnának el. Tehát ezt kéne megvalósítani :)

Ismeretlen_148360 2010.03.31. 09:47:39

Király kép! Teccik, hogy ilyen morbid... :)
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása