HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Nick Wirth cége állja a Virgin átépítésének költségeit

2010.03.31. 15:31 Real Simon says

Nick Wirth bejelentette, hogy cége, a Wirth Research állja a Virgin VR-01 átépítésének költségeit. A jelentős átalakítást az tette szükségessé, hogy a csapat rájött: az alulméretezett benzintank miatt kocsijai nem tudnák befejezni a versenyeket. (Ez a "veszély" egyébként eddig nem fenyegette az újonc istállót: Bahreinben a 17., Melbourne-ben a 42. körre mindkét kocsi elvérzett.)

Wirth Ausztráliában azzal magyarázta a szükségesnél kisebb kapacitású benzintank használatát, hogy amikor a csapat 2009 derekán beadta a jelentkezését erre az idényre, még más dimenziókról szólt a fáma. Ráadásul tavaly októberben, a Brazil Nagydíj idején megtartott csapatvezetői technikai egyeztetésen ismét módosították a benzintartály dimenzióit.

"Mi vagyunk a csapat kasztnibeszállítói, így miénk a felelősség. Ehhez a kérdéshez semmi köze a motorpartnernek, vagy az üzemanyag-beszállítónknak. Épp ezért nem fogjuk kiszámlázni a többletköltségeket a csapatnak" - mondta Wirth az Autosport magazinnak. Mivel azonban a Virgin új kocsija csak az európai szezon nyitányára, Barcelonára készül el, a narancs-feketéknek még legalább két versenyt (Malajzia, Kína) ki kell húzniuk a jelenlegi konstrukcióval.

A Virgin Racing technikai igazgatója megjegyezte, hogy ha takarékosabb üzemmódra váltanának - ahogyan azt a hosszútávú versenyeken szokták -, akkor ki lehetne húzni az egész versenyt a jelenlegi tank kapacitásából. "Vannak [üzemanyag-takarékos] technikák, amelyeket megtanultunk a sportkocsi-versenyeken, de az nem autóversenyzés. Mi azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk" - tette hozzá harciasan.

Na igen, de ahhoz előbb egy megfelelő versenyautót kell építeni...

 

2 komment

Címkék: botrány virgin racing nick wirth maláj gp benzintank

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr712211735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_152981 2010.03.31. 15:41:05

Virgin már a pályán is csatlakozott a zöld benzin spórolós kampányhoz nagyon szép tőlük :D Na jó nem gonoszkodom :D

Ismeretlen_149536 2010.04.03. 21:53:00

Szemre nem sok forradalmi újdonság van a Virgin autón, legalább a kis tank egyedi. :)
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása