HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Még mindig nem tiszta, mi okozta Schumacher kiesését Sepangban

2010.04.05. 09:45 Real Simon says

Michael Schumacher kocsijának hátulja a Maláj Nagydíj 10. körében megbicsaklott, és a német a verseny feladására kényszerült. Ezek a tények, amelyek már az élő közvetítés alatt kiderültek. Norbert Haug csapatvezető később azt nyilatkozta a német RTL-nek, hogy a hétszeres világbajnok kiesését a bal hátsó kerékanya kilazulása, illetve elvesztése okozta. Eddig világos. De mitől lazult ki a kerék fő rögzítőcsavarja?

Schumacher sepangi kiesése hasonlít Sebastian Vettel melbourne-i esetéhez, amikor is a Red Bull a vizsgálatok szerint azért szánkázott ki egyenesen a kavicságyba az Ascari-kanyarnál, mert „megszűnt a kapcsolat a fékezett kerék és a tengely között”. Magyarul: meglazult a bal első kerékrögzítő anya. Ugyanaz a hiba, mint most Schumachernél.

„Sajnos a hátsó kerékre szerelt biztonsági mechanizmus nem tartotta elég sokáig a helyén az anyacsavart. Ez kétszer olyan nehézzé teszi a hiba okának feltárását” – nyilatkozta a Mercedes GP technikai igazgatója, Ross Brawn. „Láttuk a telemetriából, hogy a kerék rövid időre megakad, Michael pedig erős vibrációt érzett hátulról. A kocsinak ezt a részét még jobban fel kell szerelnünk érzékelőkkel, és a közelmúlt adatait még egyszer alaposan át kell vizsgálni, hátha találunk néhány kapaszkodási pontot” – véli Brawn. Nehezíti a vizsgálat lefolytatását, hogy a leesett anyacsavar nem került vissza a csapathoz. Vélhetően valamelyik maláj pályaőr felkapta, és hazavitte ajándék gyanánt.

A Mercedesnél arra gyanakodnak, hogy az okozhatta a kerékanya leválását, hogy Schumacher meglehetősen agresszívan támadta a baleset helyszíne (Genting-kanyar) előtt lévő szegélyköveket, és a rázkódástól kilazult a csavar. Az Auto, Motor und Sport című német szaklap információi szerint viszont a szegélykőre hajtás nem az előzménye, hanem a következménye volt a csavar kilazulásának.

Reméljük, hogy Ross Brawn emberei hamarosan kielemzik a helyzetet, és közzé is teszik, mire jutottak ezzel a rejtélyes technikai hibával kapcsolatban.

1 komment

Címkék: schumacher michael norbert haug sepang technikai hiba ross brawn mercedes gp maláj gp

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr182211748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gardendesigner 2010.04.05. 11:18:09

Ez sajnos egy újabb lehetőség a huhogók önigazolására, akik a tényeket gyakran figyelmen kívül hagyva nyilvánítanak véleményt. Ilyen vélemény volt az, hogy Schumi meg sem érdemli a fizetését....mindezt három év kihagyás, és két futam után.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása