HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Jean Todt megbocsátott Briatorénak és Symondsnak

2010.04.12. 19:30 Real Simon says

Peren kívüli egyezséget kötött a Renault F1 Team korábbi vezetőjével, Flavio Briatoréval és a csapat volt technikai igazgatójával, Pat Symondsszal a Nemzetközi Autós Szövetség elnöke. A megegyezést a FIA nemrég megválasztott új elnöke, Jean Todt szorgalmazta, attól tartván, hogy egy hosszú pereskedés az érintettek mellett az autósportnak sem tenne jót.

Briatore és Symonds 2013 végéig nem térheti vissza a Formula-1-be, más FIA által szankcionált versenyágakban pedig legkorábban 2012-ben dolgozhatnak.

Briatorét és Symondst eredetileg még a Max Mosley-vezette FIA ítélte el 2009 szeptemberében, a 2008-as szingapúri eredménymanipulációs botrányban való részvételükért. A mostani megegyezés arra utal, hogy – ahogy egyesek már akkor gyanították – személyes bosszú állt az ügy hátterében. Briatorét ugyanis Mosley példátlan keménységgel örök életre, Symondst pedig öt évre száműzte, nemcsak a Formula-1 hanem valamennyi, az FIA érdekeltségébe tartozó sportesemény látogatásától.

Briatore megfellebbezte a döntést a párizsi központi kerületi bíróságon, amely idén január 5-én kimondta, hogy az FIA nem rendelkezik megfelelő jogkörrel ahhoz, hogy ilyen jellegű szankciókat foganatosítson. A francia bíróság azonban csak a döntés módját helytelenítette, annak tartalmát nem.

Az FIA hétfői közleménye szerint „Briatore és Symonds urak megbánást tanúsítottak és bocsánatot kértek tettükért”, amiért cserébe a szövetség – a háborúskodás megszüntetése érdekében – részben felmentette őket az eltiltás hatálya alól.

Szólj hozzá!

Címkék: megegyezés felmentés fia briatore symonds jean todt fia elnök szingapúri botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr1002211760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása