HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

A Lotus csapatfőnöke fuvarozza haza az F1 krémjét Európába

2010.04.19. 22:17 Real Simon says

Gáláns gesztust tett kollégáinak a Lotus csapatfőnöke, Tony Fernandes. A maláj üzletember az Európa légiközlekedésében kialakult kaotikus helyzet láttán felajánlotta, hogy légitársasága, az Air Asia egyik óriásgépével hazafuvarozza az F1-es csapatok Kínában rekedt munkatársait.

Az izlandi Eyjafjallajökull vulkán kitörése miat a légkör felsőbb rétegeibe pöfékelt vulkáni hamu miatt Európa légiközlekedése megbénult, a legtöbb reptér nem indít és nem fogad járatokat. A csapatok többségének otthont adó Nagy-Britanniában teljes a vesztegzár, ezért néhány F1-es szerelő az egész Oroszországot átszelő Transzszibériai Expresszre váltott jegyet, hogy hazajusson. (Az expresszvonat segítségével hat nap és 4 óra alatt lehet eljutni Vlagyivosztokból Angliába, ez azonban túl sok volt a McLaren vezetőjének, Martin Whitmarshnak, aki első osztályú jegy híján nem vállalta a hosszú utazást.)

Fernandes gáláns felajánlása a legjobbkor jött a Ferrari, a Mercedes, a Renault, a Sauber, a Toro Rosso és persze a Lotus csapat tagjai számára. Az F1-es különítménynek előbb Sanghajból el kell jutnia Kuala Lumpurba, ahonnan az Air Asia gépén tovább repülnek London-Stansted repterére (amelyet a várakozások szerint átmenetileg meg fognak nyitni).

A probléma emberi része ezzel megoldódni látszik A csapatvezetők mostantól azon kell aggódniuk, vajon hogyan ér haza a felszerelés, amelyet március eleje (a szezonnyitó Bahreini GP) óta utaztatnak, és mostanra a legtöbb alkatrész nagyon is megérett egy alapos átvizsgálásra, cserére. A Spanyol GP-ig hátra levő bő két és fél hétben a felszerelésnek vissza kell(ene) érni a bázisra, ott megcsinálnia szükséges javításokat, majd kamionra pakolni és továbbküldeni Spanyolországba.

Nem lesz egyszerű logisztikai feladat...

1 komment

Címkék: boeing air asia tony fernandes lotus racing kínai gp

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr282211775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_149536 2010.04.21. 23:23:36

És mi van ha az F1 krémjét szállító gép leesik?
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása