HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Meg vannak számlálva De la Rosa napjai a Saubernál?

2010.04.28. 10:36 Real Simon says

Hazai versenye, a Spanyol GP lehet Pedro de la Rosa egyik utolsó fellépése a Sauber-istálló színeiben. Ha hinni lehet a svájci és spanyol (!) lapértesüléseknek, a következő három futamon (Spanyolország, Monaco, Törökország) eldől a 39 éves katalán veterán sorsa.

De la Rosa az eddigi négy futamon egyszer ért célba, a 12. helyen, Melbourne-ben (csapattársa, Kobajasi Kamui egyszer sem), ami jelentősen elmarad a Sauber C29 téli teszteken mutatott potenciáljától. Márpedig Peter Sauber éppen abban a reményben szerződtette le a tapasztalt spanyolt, hogy fontos ismereteket hozhat magával a McLarentől, ahol 2002 és 2009 között tesztpilótaként vett részt a technikai fejlesztésekben.

A spanyol pilóta utódjaként két nevet is emlegetnek. Az egyik a venezuelai GP2-es veterán, Pastor Maldonado, aki amellett, hogy jól megy technikás pályákon (győzött a 2007-es és 2008-as monacói futamon), állítólag 10 millió dollár szponzorpénzt is hozna magával. A másik jelölt a 24 esztendős Luca Filippi, aki korábban szintén szerepelt a GP2-ben, jelenleg az Auto GP nevű, olaszországi sorozatban versenyez. „Ezzel valóra válna az álmom, de jelenleg az Auto GP-re koncentrálok“ – idézte Filippit az Auto Hebdo című spanyol szaklap.

Közben Carlos Grácia, a spanyol autósport-szövetség elnöke személyes találkozót kezdeményezett Peter Sauberral, hogy legalább a május eleji Spanyol GP-re biztosítsa De la Rosa helyét a csapatnál.

De la Rosa profi módon nem foglalkozik a menesztéséről felröppent hírekkel, igyekszik előre nézni. „Barcelonában nagy lépést tehetünk meg előre. A saját fejlesztéseinken kívül abban is reménykedünk, hogy a Ferrarinak sikerül felülkerekednie a motorproblémákon“ – mondta a katalán autós. Az egész csapat az új technikai igazgató, James Key képességeiben reménykedik, aki tavaly a Force India csapatát hasonlóan nyomorúságos helyzetből hozta fel rendszeres pontszerzőnek.

1 komment

Címkék: sauber gp2 peter sauber maldonado de la rosa james key luca filippi pilótacsere

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr762211782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_149536 2010.04.28. 22:39:53

De La Rosa nem a legjobb versenyző a világon, de azért nem is a legbénább a mezőnyben. A Ferrari motor az autó gyenge pontja, rendszeresen kiesnek miatta. Amíg ezt nem orvosolják, nem a versenyzőkön kell elverni a port.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása