HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

41 év után megint futnak a fiúk Le Mans-ban

2010.06.09. 18:47 Real Simon says

Egy szép tradíciót éleszt újjá az idei Le Mans-i 24 órás viadalon a verseny főszervezője, az Automobile Club de l'Ouest (ACO). Az 1923 óta megrendezett verseny hagyományosan úgy kezdődött, hogy a pilóták felsorakoztak a célegyenes egyik szélén felfestett záróvonalhoz, és a rajtbíró jelzésére átszaladtak a pálya túloldalán várakozó versenygépeikhez, így vetették bele magukat a versenybe.

Ez a tradíció 1969-ig tartotta magát, akkor a balesetveszélyre hivatkozva betiltották. Az ACO idén úgy döntött, hogy újjáéleszti a régi hagyományt, és a versenyzők, még ha csak jelképesen is, át kell szaladniuk a pályán a kocsijukig. Ezúttal a "fogócska" csak a körítés része lesz (a verseny csak 45 perccel az átfutás után indul útjára hivatalosan), de a szervezők igyekezete mindenképpen értékelendő!

A klasszikus Le Mans-i start egyébként nem egyedülálló jelenség az autósportban. Az Indianapolis-500 mezőnyét minden évben egy híresség  szólítja fel a motorok beindítására ("Gentlemen, start your engines!"). Sajnos a Formula-1-ben ez a fajta tradíció ismeretlen.

Klasszikus Le Mans-i start 1967-ben

3 komment

Címkék: egyéb le mans start sportkocsi rajtprocedúra

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr972211864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

robi · http://www.robi.hu 2010.06.10. 09:24:18

ezt nem szeretem ebben a mai túlszabályozott, túl óvatoskodó világban miért nem lehet megtartani a tradaíciót, csak annyit kellen kiadni utasításban, hogy a indulásos baleseteknél mindig a hátsó a hibás, ha elbénázza, kizárás alapból 50 km/hig belső sáv, utána külső

robi · http://www.robi.hu 2010.06.10. 09:28:34

ja és még mielőtt valaki el kezd itt sírni ríni, hogy de akkor ártatlanok is lehetnek áldozatok, eshetnek ki a versenyből egy vélelményes esetben, annak csak annyit, hogy szerintem pont az teszi izgalmassá az adott sportot, ha lehet róla sokat beszélni, vitázni stb stb pl mennyi cikk, fórumbejegyzés stb stb lett a vettel webber dologból vagy focinál egy helyzetben ahol nem egyértelmű, hogy átment a vonalon vagy nem ha minden ilyen szart kiírtunk, akkor nem lesz izgalmas hihetetlen még csak reggel 9:30 van és máris felbasztam az agyam a civilizáción na csá

Ismeretlen_148360 2010.06.10. 22:13:00

Relax, robi! ;)
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása