HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Sosem lesz már béke a Red Bullnál (?)

2010.07.12. 17:05 Real Simon says

Sebastian Vettel nyerte a csatát (megszerezte a pole pozíciót), de Mark Webber nyerte a háborút Silverstone-ban. A futamgyőztes ausztrál azonban – ahogy azt tőle megszokhattuk – nem tett lakatot a szájára és nem takargatta az érzéseit a verseny után. „Nem rossz egy kettesszámú pilótától, ugye?” – kérdezte nem kevés malíciával a 34 esztendős Webber, aki Barcelona és Monte-Carlo után idén az első pilóta lett, aki három elsőséget szerzett.

Webber zokon vette, hogy a Red Bull a kvalifikációra átengedte az ő kocsijára szánt új első szárnyat Vettelnek, miután a német megtörte a sajátját. Azt nyilatkozta: „sosem írtam volna alá újabb egy évre a Red Bullhoz, ha tudom, hogy így bánnak velem.”

A csapat vezetője, Christian Horner továbbra sem ismeri el, hogy kiemelt bánásmódban részesítenék Vettelt, és továbbra is hisz abban, hogy el lehet boronálni az ellentéteket a két „kakas” között. Szakemberek azonban – köztük e sorok írója – a világbajnoki hajsza kiélesedésével egyre kevesebb esélyt látnak erre.

„Mark Webber a negyedik szezonját tölti a csapatunk pilótájaként. Tisztában van az erőfeszítések nagyságával, amelyeket a csapat tett azért, hogy két élvonalbeli autót tudjon kiállítani. Mark ezt bárki másnál jobban tudja. Csapattagként megtette a maga részét a vasárnapi sikerért – hasonlóan a csapat többi tagjához” – dicsérte az ausztrált Horner.

A csapatfőnök azt is kilátásba helyezte, hogy le fognak ülni a két pilótával, hogy tisztázzák a Silverstone-ban kialakult feszült helyzetet. (Ezt mintha már hallottuk volna egy hónappal ezelőtt, a Török Nagydíj után…)

Újságírói kérdésre, amely azt firtatta, vajon megbánta-e, hogy átadták Vettelnek Webber új első szárnyát, Horner azt válaszolta:Nem, hiszen mi egy csapat vagyunk. Olyan helyzetben találtuk magunkat ezzel a szárnycserével, amilyenben nem szerettük volna – elkerülhetetlen, hogy a garázs azon része, amelyet ez hátrányosan érint, nem volt maradéktalanul elégedett. Nagyon rövid idő, talán 25 perc állt a rendelkezésünkre, hogy döntsünk a kvalifikáció előtt. Adrian [Newey, főtervező] nagyon szorgalmazta, hogy próbáljuk ki az új alkatrészt, hogy tovább tudjuk fejleszteni, ezért meghoztunk egy döntést. Ha a következő futamokon hasonló helyzetben találjuk magunkat, akkor is ennek a logikája mentén fogunk cselekedni” – szögezte le Horner.

A kérdés az, melyik versenyző javára? Horner szerint mindig annak a pilótának kell élveznie egy új alkatrész előnyeit, aki előkelőbb helyen áll a bajnokságban.
A legsportszerűbb módja annak, hogy ezt eldöntsük, hogy az adott verseny előtt melyik versenyzőnk áll jobb helyen a bajnokságban. De ha a következő versenyen hasonló helyzetbe kerülünk, őszintén remélem, hogy nem kell ilyen döntést hoznunk, mert nem csak egy alkatrészünk lesz.”

Horner is elismeri, hogy  Webber nem kettes számú pilótának szerződött le a Red Bullhoz. "Mark tisztában van vele, milyen sokat tett a csapat azért, hogy a két pilóta közötti testsúlykülönbséget egyensúlyba hozza. Továbbra is szerződés köti a Red Bullhoz, és mi olyan kocsit bocsátunk rendelkezésére, amellyel az élen autózhat, nagydíjakat nyerhet és versenyben lehet a világbajnoki címért. Nagyon kétlem, hogy mindezt csak úgy feladná.”

Közben Webber és Vettel is azt szorgalmazza, hogy üljenek le és beszéljék meg a problémákat. Még mielőtt a McLaren kiénekli a sajtot az egymással acsarkodó RBR-pilkóták szájából...

4 komment

Címkék: balhé sebastian vettel red bull viszály silverstone mark webber brit nagydíj christian horner

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr952211906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vacsad 2010.07.12. 21:16:51

Erre most mi lehet mondani...? :) Alig várom Hockenheimet, amikor ezek ketten legközelebb egymás mellé keverednek az durva lesz... Vettel biztosan pipa még a török esett miatt, másrészt a mostani csatát Webber nyerte, hibára kényszerítette ami sok pontjába került. Webbernek lélektani előnye van a mostani győzelem után, de "Továbbra is szerződés köti a Red Bullhoz, és mi olyan kocsit bocsátunk rendelkezésére, amellyel az élen autózhat, nagydíjakat nyerhet és versenyben lehet a világbajnoki címért. Nagyon kétlem, hogy mindezt csak úgy feladná”. Érdekes lesz :)

Ismeretlen_148360 2010.07.13. 09:31:52

Persze, Hornernek kifelé mindig ezt a maszlagot kell mondania, hogy "nincs itt gond, majd leülünk a pilótákkal és megbeszéljük..." Valójában ez a feszültség már akkor borítékolható volt, amikor Webber Barcelona után nyert Monacóban is, és kiderült, hogy nem fog beállni Vettel mögé vízhordónak. Kíváncsian várom, vajon a McLarennél meddig tart ez az idilli állapot Hamilton és Button között!

Garfield 2010.07.13. 12:33:31

vettel nagyon gyors de mindig kiéneklik a szájából a sajtot. Egyszer vezet, egyszer meg ott a kavicságyban-PUFF. Kiéneklik a mohó szájából a sajtot hhhhhhahahahaahhaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

vacsad 2010.07.13. 13:06:08

A McLarennél addig amíg nem kezd el élesedni a vb-címért folytatott küzdelem :) Ebből profitálhat a Ferrari, náluk sokkal kisebb az esélye belviszálynak (Massa már szinte teljesen esélytelen idén).
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása