HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Räikkönen válthatja Schumachert a Mercedesnél

2010.07.13. 13:37 Real Simon says

Két egymással szorosan összefüggő, érdekes hír kelt szárnyra a Brit Nagydíj hétvégéjén. Az egyik, hogy Jackie Stewart szerint Michael Schumacher az év végén végleg visszavonul (ez nem lenne meglepő a hétszeres világbajnok eddigi eredményeit látva). A másik, hogy Norbert Haug „baráti látogatást tett” Kimi Räikkönennél. Innen már nem nehéz összerakni a mozaikokból, hogy 2011-től a finn válthatja fel Schumachert a Mercedesnél.

„Legelőször azt a kérdést kell feltennünk: vajon Michael bevállal-e még egy évet? Azt hiszem, a szezon végén abbahagyja” – mondta Stewart a Bild Zeitung riporterének.

Haug 2002 és 2006 között baráti kapcsolatot alakított ki Räikkönennel. A Mercedes akkori motorsportfőnöke volt az, aki a McLaren-Mercedes partnerség utolsó éveiben megvédte a finnt a McLaren vezetése (elsősorban Ron Dennis) által megfogalmazott kritikákkal szemben.

A baráti látogatás tényét maga Haug is megerősítette az egyik tévétársaságnak a Brit Nagydíj idején. „Kimivel baráti kapcsolatban maradtunk. Ő maga fog dönteni a jövőjéről, de remélem, hogy visszatér az F1-be, mert azzal jót tenne a sportágnak” – mondta Haug.

Räikkönennek tavaly azért kellett távoznia a Ferraritól, hogy helyet csináljanak Fernando Alonsónak. A 2007-es világbajnok a WRC-sorozatot választotta, ahol azonban néhány pontszerző eredményt leszámítva eddig nem igazán tudott maradandót alkotni. Most hétvégén, Bulgáriában az ötödik helyen állt, amikor árokba borult a Citroen C4 WRC-vel.

Schumacher számára egyre kínosabb, hogy az idő elteltével nem hogy nem tud közelebb kerülni a csapattársához, hanem egyre inkább lemarad Nico Rosberg mögött. Rosberg már a harmadik dobogós eredményét ünnepelte Silverstone-ban, miközben Michael saját bevallása szerint hibázott a kerékcseréje utáni körében. A német leszaladt a pályáról, két pozíciót veszítve ezzel (Barrichello és Kobajasi javára). A szezon felénél Rosberg 90 ponttal rendelkezik, míg Schumacher neve mellett ennek kevesebb, mint a fele, 36 egység áll.

Schumacher továbbra is állítja, hogy nem akarja abbahagyni, mert élvezi a versenyzést az F1-ben. A kérdés mostantól az, hogy - ha Räikkönen valóban hajlik a visszatérésre – a Mercedes akarja-e, hogy továbbra is a csapatnál maradjon?

4 komment

Címkék: mercedes schumacher michael raikkönen mclaren mercedes kimi norbert haug nico rosberg pilótacsere

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr562211908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gardendesigner 2010.07.13. 16:09:14

Akár a Renault, akár a Mercedes (bár ez utóbbival azért a 2011-es évre még vannak kétségeim), alakul a somlóhegyi juhfark...:-)

F1J 2010.07.13. 22:01:38

Jelenleg elképzelhetetlen számomra Kimi visszatérése. Az eddigi információk alapján nem vágyik vissza az F1-be. Közelmúltbéli személyes tapasztalatom szerint is jobban tetszik neki a lazább feltűnésmentes élet.

gardendesigner 2010.07.14. 07:58:08

Én viszont egyre biztosabb vagyok abban, hogy vissza tér. Nagyon szeretem a tojásos nokedlit, de ha töltött káposztával kínálnak, biztos, hogy azt választom.(talán érthető a hasonlat..:-) ) Most a nyár közepén bejelenteni ezzel kapcsolatban bármit, nem lenne jó PR fogás, mert akkor mivel tartanák fenn az érdeklődést Kimi iránt (a rallyt azért figyelembe véve természetesen) még hónapokig. A tavalyi döntését biztos hogy a Ferrari pénzügyi feltételei is nagyban befolyásolták.

Ismeretlen_148360 2010.07.14. 08:41:13

Majd Monzában jelentik be, ahogy a Ferrari szokta ;) (witz)
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása