HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Michelisz kedvenc pályáján folytatódik a WTCC

2010.07.15. 14:07 Real Simon says

A balszerencsés portugáliai verseny után ezen a hétvégén a legendás angliai pályán, Brands Hatch-ben folytatódik a túrakocsi-világbajnokság (WTCC) küzdelemsorozata, ahol Michelisz Norbert újabb világbajnoki pontokért száll ringbe.

A két héttel ezelőtti balszerencsés portimaói versenyhétvége után – ahol Michelisz Norbi a második futamon technikai probléma miatt az első helyről kényszerült feladni a versenyt – július 17-18-án az angliai Brands Hatch-ben csapnak össze a WTCC pilótái.

A 3,7 kilométer hosszú pályán kétszer 14 kör áll majd a versenyzők rendelkezésére, hogy megküzdjenek a dobogóért.

„Az elmúlt négy évben mindössze egyszer tudott ezen a pályán nyerni a SEAT, a nyújtott kanyarok elsősorban a BMW-nek kedveznek. Ettől függetlenül bizakodó vagyok, és úgy gondolom, az első öt rajthely valamelyikét meg tudjuk szerezni az időmérőn, és a versenyen is hasonló eredményre számítok” – mondta a Zengő Motorsport honlapjának Michelisz.


A SEAT eddig nem volt túlságosan sikeres a Brands Hatch-i pályán - talán majd most!

A magyar versenyző számára nem ismeretlen a pálya, hiszen 2009-ben Brands Hatch-ben indulhatott második alkalommal vendégszereplőként a túraautó-világbajnokságban. A bemutatkozás olyan jól sikerült, hogy egy benzines SEAT Leonnal sikerült bejutnia az időmérő edzés második szakaszába, amire a vendégszereplők között korábban nem volt példa.

A Zengő Dension Team pilótája a tavalyi versenyen a leggyorsabb kört megfutva pontot is szerzett, így nem véletlen, hogy az angliai versenypálya Michelisz Norbi egyik nagy kedvence.

További info a Zengő Dension Team honlapján.

1 komment

Címkék: előzetes norbert wtcc brands hatch michelisz

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr732211912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_149536 2010.07.18. 22:15:22

Ma megtörtént, Norbi mindkét futamon pontot szerzett. Először a 10. helyen ért célba, majd a 2. futamon agresszívan előzött, kavarodást okozott és feljött a 7. helyre, amit meg is tartott a végéig. Fejlődik, de ha mindig elcseszi az első soros rajtjait, akkor ebből nem lesz jutalomfagyi.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása