HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Mindkét pilótáját megtartja 2011-re a Toro Rosso

2010.07.15. 19:33 Real Simon says

Jövőre is Sebastien Buemi és Jaime Alguersuari marad a Toro Rosso pilótája – jelentette be a faenzai istálló csütörtökön. Bueminek az már a harmadik szezonja lesz a Red Bull B-csapatánál, míg Alguersuari szerződésének meghosszabbítása azt jelenti, hogy a csapat vezetése látja és elismeri a fejlődés jeleit a fiatal katalán versenyzésén.

„Úgy vélem, hogy a pilótáink jól felkészültek lesznek 2011-re, ezért hosszabbítottuk meg mindkettejük szerződését. Ezt diktálta a logika is, hiszen a Toro Rosso egyik fő feladata, hogy lehetőséget adjon a Red Bull Young Driver program keretében kinevelt versenyzők számára. Huszonegy, illetve húsz éves korukat tekintve mind Seb, mind Jaime megfelel ezeknek az előfeltételeknek” – fogalmazott Franz Tost csapatfőnök a bejelentés alkalmából.

Buemi, aki 2005 óta tagja a Red Bull utánpótlás-nevelő programjának, 2008-ban a Red Bull tartalékpilótájaként funkcionált. Először 2007-ben tesztelt a csapat számára, amikor még a Formula-3 Euroszériában versenyzett. 2006-ban a Formula-3-ban, a Formula Renault-ban és az Euroszériában szerepelt, egy évvel korábban pedig a Formula BMW-ben, ahol hét futamgyőzelemmel másodikként zárta a 2005-ös szezont.

A barcelonai születésű Alguersuari tavaly augusztusban, a Magyar Nagydíjon mutatkozhatott be az F1-ben, az eltanácsolt Sébastien Bourdais helyén. 2008-ban megnyerte a brit F3 bajnoki címét, emellett a Renault Világsorozatban is rajthoz állt. Tavaly a Hungaroringen 19 éves és 125 napos korában minden idők legfiatalabb Formula-1-es indulója lett.

Franz Tost csapatfőnök, egy szponzor, valamint Buemi és Alguersuari:: jú okuk van a koccintásra

1 komment

Címkék: szerződés sebastian toro rosso hosszabbítás buemi alguersuari franz tost

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr132211914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_149536 2010.07.18. 22:12:14

Purgyéval mi van azóta? Megint nyert vagy 4 Indy VB-t? A ToroRosso közel áll hozzám, voltam is a gyárukban, bár akkor még Minardi F1-nek hívták. Nem rossz csapat, de a versenyzőik nem túl meggyőzőek.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása