HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Massa a bukósisakját adta az életét megmentő magyar főorvosnak

2010.07.28. 11:14 Real Simon says

Hálája jeleként sárga-kék bukósisakjának replikájával ajándékozza meg Bazsó Péter professzort, az Állami Egészségügyi Központ (Honvédkórház) traumatológus főorvosát a napokban Felipe Massa.

A Ferrari pilótáját 2009 júliusának végén egy hétig az ÁEK-ban ápolták, miután a Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén egy Rubens Barrichello kocsijából kiesett rugó szerencsétlenül fejen találta, emiatt néhány napig a ferrarista élete is veszélyben forgott.


Massa meghívta a Magyar Nagydíjra saját orvosát, a brazil dr. Dino Altmannt is, aki tavaly kilenc napig egy matracon aludt mellette az ÁEK intenzívosztályán.

A Ferrari idén minden verseny előtt blogszerű bejegyzést tesz közzé a hivatalos honlapján, melyben pilótái kifejtik véleményüket és várakozásaikat a soron következő futamról, pályáról. Ma (szerdán) megjelent írásában Massa meleg hangon ír Budapestről, a Hungaroring sportbírói és orvosi személyzetéről, illetve az emberek felé áradó szeretetéről.

Íme „Felipe Naplója”:

„Nagyon különleges lesz számomra visszatérni Budapestre, olyan okok miatt, amelyeket mindannyian jól ismernek. Pontosan egy évvel ezelőtt ott történt, hogy súlyos fejsérülést szenvedtem, amikor egy rugó fejen talált a Q2-ben szombat délután. Amint kiérkezek a Hungaroringre, az első találkozásom a pályaőrökkel és az orvosi csapattal lesz, akikhez mostantól különleges kapcsolat fűz. A baleset után egy hetet kórházban töltöttem, ahol megismerkedtem a személyzettel is, akik nagyszerűen vigyáztak rám. Ennek az egész szerencsétlen epizódnak az egyik furcsa következménye, hogy most már tudom: sokkal több rajongóm lett Magyarországon.”

„A szezon során különböző sajtóeseményeken nagyon sok kérdést kaptam az újságíróktól, akik az iránt érdeklődtek, hogy vajon ugyanolyan jól vezetek-e még, mint azelőtt. Erre mindig ugyanazt válaszolom: igen, a munkavégző képességemet illetően a világon semmi sem változott. Ugyanakkor a baleset belülről megváltoztatott: azóta sokkal inkább értékelem magát az életet; a mindennapi, szokásos dolgokat is tízszer annyira megbecsülöm. A baleset középpontba állította számomra az életet és az egészségemet, immár semmit sem veszek magától értetődőnek – és nem csupán a saját életemre vonatkozóan, hanem az életre, általában. Most már tudom, milyen sokat ér, és úgy érzem, rengeteget fejlődtem emberi lényként. Szakmai fronton azonban semmi sem változott, hiszen amint lecsukom magam a sisakrostélyt és kimegyek a pályára, mindent ugyanúgy teszek, mint azelőtt, nem gondolva a balesetre.”

„Németországban a csapat ragyogó eredményt ért el, és azok az emberek, akik eddig folyton azt kérdezgették, miért tart ilyen sokáig, hogy a Ferrari F10 jelentősen fejlődjön, megkapták a választ Hockenheimben. Ez azonban nem jelenti azt, hogy most már leülünk a fenekünkre, hiszen az előttünk álló hétvégén még több fejlesztés kerül az autóra, és a múlt hétvégi eredmény hatalmas motiváló erőt jelent mindenki számára, hogy ne álljunk le, hogy még tovább tartson ez a lendület.”(Forrás: Ferrari)

„Lássuk, mit hoz számunkra a hungaroringi hétvége! Személy szerint eddig nem sikerült kiugró eredményeket elérnem a Hungaroringen, ez azonban csak a körülményekre vezethető vissza, hiszen nagyon szeretek ezen a pályán versenyezni. 2008-ban például – a legutóbbi alkalommal, amikor itt indultam – 60 körön keresztül vezettem, amikor egy motorhiba megállásra kényszerített. Mindent összevetve tehát számos ok van, amiért nagyon várom már, hogy Budapesten versenyezzek.”

Felipe 2008-ban útban volt a győzelem felé Mogyoródon, de 3 körrel a leintés előtt egy motorhiba megállította (Fotó (c) Ferrari)

4 komment

Címkék: budapest kórház baleset hungaroring 2009 massa adomány bukósisak magyar nagydíj áek felipe bazsó péter

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr642211928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gardendesigner 2010.07.28. 12:03:54

Így nyilatkozik, egy igazán szimpatikus, kedves, szerény és nem utolsó sorban remek pilóta. Nem vagyok Massa fan (bár nagyon kedvelem), de azt kívánom neki, az elmúlt évért kárpótolja magát nálunk, a dobogó legtetejével (már ha a csapat hagyja). Tavaly volt "szerencsém" kb 100 méterről végig nézni, ahogy beviszik a ring kórházba, és amikor a helikopter rotorjai forogni kezdtek, nagyon rossz érzés volt bennem. Valahogy az a nap jutott eszembe,(gondolom ezzel nem voltam egyedül) amikor Senna elment. Remélem idén jókedvvel jövök haza a ringről......

Ismeretlen_148360 2010.07.28. 13:23:14

Bevallom, attól tartottam (mert olyan orvosi véleményeket hallottam), hogy Felipe, mint versenyző, már sosem lesz a régi, mert túl sok "srapnel" maradt a homloklebenyében. Ezért örültem nagyon, amikor Hockenheimben hibátlanul, gyorsan és precízen autózott - megmutatta, hogy valóban nem vesztett semmit a tempójából. Nálam ezzel ő győzött, nem Alonso.

Ismeretlen_131300 2010.07.28. 18:37:59

Nem vagyok Massa rajongó, de örülök, h végre megtalálta a régi formáját, és annyira jó lenne őt győzni látni, nagyon megérdemelné, de félek, h a csapat nagyon nem fogja hagyni:(

Ismeretlen_149536 2010.07.28. 19:49:29

3 napig el voltam zárva a külvilágtól (nem sitten, hanem egy nyaralóban), de megdöbbenve látom, hogy a Ferrari csalását szó nélkül hagyta a világ. A futamon Massa nyert, nem Alonso. (Magánvéleményem: ha az FIA nem veszi el a ferraritól az első két helyet, akkor tettestárs egy nyilvánvaló csalásban. - mondom ezt mint aki nyerne, ha a szabályokat követve kizárják a Ferrarit az eredmény befolyásolása miatt, és Vettel lenne a győztes. Ha nem így történik, akkor tőlem a Ferrari és a FIA ellopja a fogadásom tétjének és a lehetséges nyereménynek összegét.)
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása