HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Warwick: „Ki kellett volna zárnunk Schumachert”

2010.08.03. 12:21 Real Simon says

A korábbi Formula-1-es pilóta, Derek Warwick szerint fekete zászlóval ki kellett volna inteni Michael Schumachert, miután balesetveszélyes helyzetet idézett elő a vasárnapi Magyar Nagydíjon.

Mint ismeretes, Rubens Barrichello a verseny 66. körében a célegyenesben kihúzódott Schumacher mellé, hogy jobbról megelőzze a Mercedest, ám a hétszeres világbajnok német ráhúzta a kormányt a Williams-pilótára, aki emiatt nagy sebességnél majdnem a depófalnak ütközött.

A Nemzetközi Autós Szövetség ettől az évtől kezdve saját szakemberei mellett egykori versenyzőket is bevon a döntési folyamatokba, hiszen tapasztalatuknál fogva ők látják át legjobban az ilyen vitatható helyzeteket. A Magyar Nagydíjon Derek Warwick volt az FIA pilóta-megfigyelője, aki 1981-1993 között 147 nagydíjon vett részt, s ez idő alatt négyszer állhatott fel a dobogóra.

„A fekete zászló belengetése jobb intő példa lett volna a fiatal pilóták számára. De mire kezünkbe kerültek a videós bizonyítékok, kifutottunk az időből (vége lett a versenynek), ezért visszamenőleges hatállyal kellett döntenünk a büntetésről” – jelentette ki Warwick a BBC Radio 5 Live F1-es programjában.

Derek Warwick 1992-ben sportkocsi-világbajnok volt a Peugeot-val, idén az FIA versenyzői paneljének tagja

Az egykori kitűnő pilóta azt is elmondta: nagyot csalódott Schumacherben, mert nem megfelelően kezelte a történteket a verseny után.
A leintés után Rubenst és Michaelt is berendeltük a versenyigazgatóságra, hogy meghallgassuk a véleményüket, és meglehetős csalódást okozott, ahogyan Michael az eseményeket kezelte. Nem volt más választásunk, mint hogy 10 rajthelyes büntetést adjunk neki. Ha elegendő idő maradt volna, kizárhattuk volna, de meg kellett várnunk a video-bizonyítékokat, illetve mind a négy versenybírónak egyetértésre kellett jutnia [a büntetés mértékét illetően].”

„Először meg kell nézni a kezünkben lévő bizonyítékokat, aztán lehet dönteni arról, hogy kizárjuk őt a következő egy vagy két nagydíjról. Végül úgy döntöttünk, hogy egy tíz rajthelyes visszasorolás elég komoly büntetés lesz Spában. Remélem, [Schumacher] ebből tanulni fog, és emlékezni fog arra, hogy az új stewardok nem fogják tolerálni ezt a fajta versenyzést.”

Schumacher hétfőn a saját honlapján keresztül kért bocsánatot Barrichellótól a veszélyes helyzet előidézéséért.

2 komment

Címkék: schumacher incidens hungaroring barrichello magyar nagydíj derek warwick versenybírók

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr132211947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_160481 2010.08.04. 10:18:02

ha jól emlékszek, Barrichello még mondta is rádión, hogy black flag. simán be kellett volna lengetni

==T== 2010.08.31. 21:34:00

Warwicknak innen is gratulálok...
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása