HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Hamilton 500 dollárral megúszta a melbourne-i driftelést

2010.08.24. 09:05 Real Simon says

 A bíró döntése alapján 500 ausztrál dolláros (99 000 Ft) bírsággal megúszta Lewis Hamilton, hogy idén március 28-án faroltatva indult el egy Mercedes SLR sportkocsival a melbourne-i St. Kilda Roadon található étterem elől.

A 2008-as világbajnok éppen a csapat egyik szponzorának sajtóeseményéről tartott volna vissza a szállodájába, nagy gumifüstölés és driftelés közepette elindult, de a közelben figyelő rendőrök rögtön leintették és feljelentették közúti forgalom veszélyeztetése miatt. A csapat által bérelt, full-extrás Mercedes sportkocsit a rendőrség lefoglalta és elszállíttatta.

Hamilton ügyvédjén keresztül két levelet is küldött az illetékes melbourne-i bíróságnak. Az egyikben azt magyarázza el, miért nem lehet ott személyesen a tárgyaláson (a hétvégi Belga Nagydíjra készül), a másikban ismét kijelenti, hogy bűnösnek érzi magát a közúti vétség elkövetésében, egyúttal mély megbánásáról biztosítja Clive Alsop főbírót.

A főbíró indoklásában elmondta: Ebben az esetben arról van szó, hogy egy felelős pozícióban lévő személy – aki gyerekek tízezrei számára példakép – úgy viselkedett, mint egy versengő kisfiú [’hoon’ az ausztrál szlengben - SI]”. Mivel azonban Hamilton korábban nem követett el hasonló vétséget, nem szab ki rá súlyosabb büntetést, csupán 500 dollár bírságot. 

Lewis az incidens után a McLaren-Mercedes hírlevelében kért bocsánatot. „Buta dolgot tettem, amiért bocsánatot kérek” – jelentette ki akkor. Hamiltonnak egyszer már bevonták egy hónapra a jogosítványát, mert Franciaországban 196 km/órával bemérték egy 100-as zónában (2007-ben).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr12243171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása