HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Nem lesz tizenharmadik csapat az F1-ben

2010.09.08. 15:47 Real Simon says

Továbbra is tizenkét csapattal, azaz 24 autóval számolhatunk a Formula-1-es futamokon, miután az FIA ma sajtóközleményben jelentette be, hogy az új kandidálók egyike sem felelt meg a szigorú követelményeknek.

 
A Nemzetközi Autós Szövetség eredetileg az idén februárban becsődölt US F1 Team megüresedett helyére írta ki a pályázatot, amelyre öt csapat adta be nevezését. Ezek közül kettő – a francia ART Grand Prix és az amerikai Cypher Group – már korábban visszavonta nevezési szándékát. 
 
A legnagyobb esélyesnek a spanyol (baszk) Epsilon Euskadi, illetve az olasz Durango számított, ám a Párizsban ülésező Motorsport Világtanács nem találta kielégítőnek az említett istállók által benyújtott pénzügyi, illetve technikai garanciákat.
 
A fentiek ismeretében a Virgin Racing és a HRT (Hispania) F1 Team még szerencsésebbnek mondhatja magát, mert jó időben voltak jó helyen ahhoz, hogy megkapják az idei licencet…
 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr492280567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sünmami 2010.09.08. 16:50:06

Ha jövőre bevezetik a 107%-ot, akkor a Virgin és a HRT sem fog sok üzemanyagot elfogyasztani a versenyeken:)

Sünmami 2010.09.09. 08:51:04

@Real Simon says: Azért vannak tüskéim hogy szurkáljak:)

==T== 2010.09.09. 13:49:00

Az Epsilonosok vélhetően bevásárolják magukat a HRT-be, vagy valahogy tásulnak.

Ami a 107%-ot illeti azt tudtommal idén is megugrották az újoncok, egyedül a HRT-nek lett volna gondja vele az első futamokon, de asszem ott is csak a Q3-as legjobbhoz képest.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása