HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

A McLaren kivetette a hálóját Vettelre

2010.09.16. 10:52 Real Simon says

 Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke egy friss interjúban megerősítette: ha lehetőség adódik rá, megpróbál lecsapni Sebastian Vettelre. Jenson Button szerződése 2011 végéig, Lewis Hamiltoné 2012-ig érvényes, utána bármi megeshet…

A McLaren már 2008-ban megpróbálta elhalászni Vettelt a Red Bull kötelékéből, ám ez akkor nem sikerült a wokingi gárdának. Vettel többször elmondta már, hogy ha egyszer elhagyná a Red Bullt, szíve szerint a Ferrarit választaná, de megfelelő kondíciók mellett a McLaren ajánlatát is fontolóra venné.
 
Whitmarsh „Karambolkölyöknek” („Crash Kid”) keresztelte el Vettelt, miután a 23 éves német a Belga Nagydíjon belerohant Button kocsijába a Buszmegálló-sikán előtti féktávon. A Red Bull ifjú titánja már Isztambulban rászolgált erre a gúnynévre, amikor csapattársával, Mark Webberrel karambolozott hasonló szituációban. „Sebastian túl sokat hibázott idén nyomás alatt” – elemzi a helyzetet Whitmarsh a Sport Bildnek adott interjúban. „A Törökországban történt karambolban is ő volt a hibás, véleményem szerint 95 százalékban.”
 
Vettel azonban túl nagy tehetség ahhoz, hogy a McLaren ne tartsa rajta folyamatosan a szemét. „Elég őszinte ember vagyok ahhoz, hogy bevalljam, hogy már 2009-re meg akartuk szerezni őt. Sebastian egyike a legnagyobb, legígéretesebb tehetségeknek, mindig is az volt – természetes, hogy szívesen láttuk volna a McLarennél. Ez akkor sajnos nem sikerült. De ha továbbra is ilyen szépen fejlődik, meg fogom próbálni a jelenlegi szerződése lejártakor elcsábítani a Red Bulltól” – nyilatkozta Whitmarsh.
 
Erre legkorábban 2012-ben kerülhet sor, ugyanis akkor jár le Button szerződése a McLarennel. Vettel számára a másik opció a Ferrari lehet, ahol Felipe Massa pilótaülése ingatag, de 2012 végén az is kifut. A másik nagy kérdés persze, hogy mit szólna a veszélyes német érkezéséhez Fernando Alonso, meg a Ferrarihoz a pénzt zsákszámra hordó Santander bank…
 
Hamilton, Vettel és Button a dobogón Valenciában. Vajon ki ihat a McLaren pezsgőjéből, és ki szívja meg a cumisüveget 2012-ben? (Fotó (c) HochZwei)

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr732299974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Simon Péter EPI 2010.09.16. 12:08:33

remélem hamilton mindig a mclarenben fog maradni :)

Sünmami 2010.09.16. 12:14:12

Két év hosszú idő. Vettel most azt a korszakát éli, amikor a tehetsége párosul néha kicsit a tapasztalatlanságával és sajnos vagy eszméletlenül jól megy, vagy lebontja a fél mezőnyt. Ennyi idő elég lesz ahhoz hogy ezt kinőlje ez a "Karambolkölyök" (én csak betöretlen kiscsikónak hívom) és tud ennél többet is bizonyítani. Ha igen, akkor nem csak a McLaren fogja kivetni rá a hálóját, hanem a Ferrari is. A Santandernél is néznek versenyeket:) még meg is szerethetik:) Ez a fotó nagyon full extra:) Olyan férfiasssssssss
A képaláírás utolsó szavaihoz: szerintem Button.

Sünmami 2010.09.16. 12:15:47

@Simon Péter EPI: Ott is fog, erre sokat mernék fogadni.

simon weber 2010.09.16. 14:13:29

Hamilton is elég forrófejú néha, és Vettel is. Szép páros lennének a Mclarennél. Az előbbi azt hiszi övé a világ, a másikon meg bizonyítási kényszer van és mindketten hajlamosak kicsit elszámítani magukat.

Real Simon says 2010.09.17. 11:24:41

Az igazság az, hogy most az F1 tele van remek versenyzőkkel, és mindenki a helyén van. Hamilton-Button a McLarennél (király!), Vettel-Webber a Red Bullnál (király!), Alonso-Massa a Ferrarinál (a brazil sztem villantani fog Szingapúrban), Rosberg-Schumacher a Mercedesnél (jaj, szegény Michael!). Plusz Kubica, Sutil, Barrichello, akikre mindig érdemes odafigyelni. Hol van ehhez képest a WRC???

zevilaga 2010.09.18. 13:18:28

Semmi meglepő nincs benne. A Meki mindig a legjobb versenyzőkre hajt, csodálkoztam is amikor Kovaleinen odakerült. Ezek szerint Vettel helyén ült.

simon weber 2010.09.18. 17:52:32

Azért két jó versenyző mindig is magában rejti a feszültséget. Idén még lehetnek nagy fordulatok pont emiatt. Kovalainent meg azért szerződtették, mert gyors pilóta, de nem az agresszív mint Alonso vagy Hamilton. Akkor ott egy simulékony pilóta kellett a csapatnak, aki behódol Lewisnak. Ha megszereznék Vettelt az senkinek se lenne jó szerintem. Mindkét pilótának nagy a szája és sokszor ész nélkül versenyeznek.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása