HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Zengő-dupla a SEAT León Európa-kupában: Wéber a bajnok!

2010.09.19. 18:05 Real Simon says

A túrakocsi-vb (WTCC) résztvevői mellett a SEAT León EuroCup mezőnye is összecsapott, sőt, bajnokavatásra készült Valenciában.

Aggodalommal vegyes büszkeséggel figyeltük hát a hétvége eseményeit, hiszen a Zengő Dension Team kiválósága, Wéber Gábor bajnoki éllovasként érkezett a dél-spanyolországi helyszínre.

Szombaton az időmérő edzésen óriási csata alakult ki a pole pozícióért, amelyet végül Wéber – bajnoki esélyeshez méltón – 0,058 másodperces előnnyel szerzett meg. Ez azonban az oscherslebeni büntetése miatt (5 rajthelyes büntetés) gyakorlatban a hatodik helyet jelentette. Wéber legnagyobb ellenfele, a francia Michaël Rossi a harmadik helyet szerezte meg, de Wéber büntetése miatt az első sorból várhatta az első futam rajtját.

Wéber Gábor - SEAT León EuroCup, Valencia (Fotó (c) Zengő Motorsport)

Szombat délután 14:20-kor rajtolt a sorozat utolsó előtti versenye. A repülőrajt után Wéber az első kanyarból már a második helyen jött ki, maga mögött hagyva Rossit. A Zengő Dension Team versenyzője mögött De Diego és Rossi haladt, miközben az élen álló spanyol tehetség, a mindössze 16 éves Pepe Oriola kisebb előnyre tett szert. A magyar pilóta mögé lassan felzárkózott De Diego, aki lerázta magáról Rossit, majd elment Wéber mellett. A két bajnokaspiráns között azonban nem alakulhatott ki közvetlen csata, ugyanis Rossi defektet kapott és a sóderágyba kényszerült. Wéber ezzel óriási lehetőséget kapott és meg is tartotta a harmadik helyet, amellyel 6 pontra növelve előnyét a pontversenyben.

A vasárnapi második futamot a magyar versenyző az 5. rajthelyről kezdhette meg, és remek start után (állórajt) feljött harmadiknak. A táv kétharmadánál a spanyol Duarte Felix da Costát szorongatta a második helyért, amikor az s-kanyarban Wéber besokallt, s hiába fékezett, nem tudta megfogni a Leónt, amely beleásta magát a kavicságyba. Korábban, a 3. körben ugyanígy járt Rossi is, így Wéber kicsúszásától függetlenül megszerezte a SEAT León Európa-kupa bajnoki címét.

Michelisz Norbert 2009-es sikere után ez a Zengő Motorsport második egymást követő bajnoki címe Európa egyik legrangosabb márkabajnokságában.

Az SzC_blog szívből gratulál a csapatnak és Wéber Gabinak!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr692308553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása