HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják JJ Lehtót

2011.01.25. 07:41 Real Simon says

Az Ilta-Sanomat című napilap szerint a finn nyomozóhatóság emberöléssel vádolhatja meg Jyrki-Jarvi (J.J.) Lehtót, aki tavaly júniusban motorcsónak-balesetet okozott a dél-finnországi Tammisare város egyik folyóján.

Mint arról az SzC_blog júniusban exkluzívan beszámolt, az egykori Formula-1-es pilóta motorcsónakja kb. 75 km/órás sebességgel hídlábnak ütközött és összetört. Lehto ki tudott menekülni a vízből, a hajón vele tartózkodó barátja viszont a folyóba fulladt.

Valószínűleg mindketten nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak. Ezt támasztja alá, hogy a volt Le Mans-i győztes rendőrségi kihallgatásán azt vallotta: „nem emlékszik semmire” a baleset körülményeiből. A csónak vezető felőli oldala nem sérült meg a balesetben, a másik oldal viszont – ahol a barátja tartózkodott – teljesen összeroncsolódott.

A hatóságok hivatalosan még nem emeltek vádat ellene, a rendőrség szerint erre legkorábban tavasszal kerülhet sor, amikor az ügy visszakerül a finn végrehajtási szervekhez. Lehto ellen gondatlanságból elkövetett emberölés vádjára lehet számítani.

Szólj hozzá!

Címkék: finn baleset vádemelés emberölés motorcsónak jj lehto

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr842611667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása