HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Utcára vitte az F1-et a McLaren Berlinben

2011.02.04. 12:25 Real Simon says

Unconventional - szokatlan. Ez a szó jutott eszembe, amikor az élő internetes közvetítésben megpillantottam a McLaren legújabb F1-es kocsiját, az MP4-26-ot.

Pontosabban, először csak a kocsitestet lehetett látni, amit négy csapatruhába öltözött, vacogó fogú szerelő tolt be egy kerekes kiskocsin a Potsdamer Platz kellős közepére. A 2011-es McLaren-Mercedes alkatrészei darabonként érkeztek: civil ruhás emberek hozták be a motorburkolat elemeit, a kerekeket és az orrkúpot a közönség sorai közül.

Amikor a kocsi már majdnem teljesen összeállt, megérkezett Lewis Hamilton és Jenson Button. A 2008-as világbajnok a fejtartó párnázatot hozta a kezében, a 2009-es bajnok pedig a kormányt. Miután gondosan a helyére illesztették mindkettőt, megkapták a bukósisakjukat is, amivel rövid ideig pózoltak a fotósok kamerái előtt.

Az MP4-26-nak kívülről nézve két újdonsága van. A kocsi orra a mostani trenddel szembe menve elég alacsonyan kezdődik, ívelten csatlakozik be a cockpit előtti részhez. A másik látványos elem a hűtőradiátorokat rejtő oldaldoboz, amelynek tetején mély csatornát alakítottak ki az aerodinamikai szakemberek. Az oldalsó bemélyedéssel egyébként az új McLaren erősen hasonlít a Benetton B194-en (1994) alkalmazott megoldáshoz.

"Nem először járok Berlinben, de azt hiszem, nem lehetett volna jobb helyet találni egy új F1-es autó bemutatására" - mondta Hamilton a német RTL moderátoraként ismert Florian Könignek. "Természetesen láttam már a kocsit a szélcsatornában, de életnagyságban megpillantani az új versenyautódat mindig nagy élmény. Nagyon tetszik!" - mondta Hamilton.

Button, Hamilton és a McLaren vadonatúj F1-es autója a berlini Potsdamer Platzon, ma délben (Fotó (c) XPB / Motorsportal.hu)

A McLaren jövő héten, csütörtökön avatja fel az új autót Jerezben, a téli tesztsorozat második felvonásán.


Szólj hozzá!

Címkék: berlin f1 bemutató mclaren button hamilton lewis jenson mp4 26

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr222638369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása