HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Kritizálja a turbómotort a WTCC világbajnoka

2011.02.16. 17:14 Real Simon says

Már a 2011-es szezontól, F1-es bevezetése előtt két évvel megjelennek a túrakocsi-világbajnokságon az 1,6-os turbómotorok. Gyári WTCC-csapatként a Chevrolet-nak lenne a legtöbb oka az örömre, a világbajnok Yvan Muller azonban elégedetlen az új erőforrással.

Néhány hónapja világos, hogy aki labdába akar rúgni idén a túrakocsi-világbajnoki sorozatban, annak turbómotorra lesz szüksége. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) 2011-től az eddig használt, kétliteres szívómotorok helyett kötelezővé tette az 1,6-os turbómotorok használatát a WTCC-ben és a WRC rali-világbajnokságon is. A Chevrolet világbajnoka, Yvan Muller azonban egyelőre nem rajong az új erőforrásért.

„Kétségtelen, hogy a motorok nagyobb teljesítményre lesznek képesek, de sokkal többe is kerülnek. A szövetség nem a legjobb időpontot választotta az új motorok bevezetésére, egy új turbó kifejlesztése ugyanis igen drága mulatság” – panaszolja Muller.

Ehhez társul, hogy az elsőkerékhajtású kocsik - mint a Chevrolet Cruze, vagy a SEAT León - az első tesztek alapján nagyon gyorsan "felzabálják" az első gumikat. Aki nem tud ésszel, az erejét beosztva versenyezni, vagy nincs hátsókerekes BMW-je, annak vége a WTCC-ben.

„Nagyon nehéz dolguk van a pilótáknak, hogy életben tartsák az első gumikat. Ennek oka, hogy a turbó különösen alacsony fordulatszámnál nagyon nagy nyomatékot termel, ami gyilkolja az abroncsokat. Nem könnyű megtalálni a megfelelő motorbeállítást” – mondja a franciák kétszeres világbajnoka.

A Chevrolet konkurensei közül a BMW már a szezon elejétől turbóval szereli fel a 320 TC-ket, míg a félgyári Sunred SEAT csapat csak valamikor a szezon közepén vált feltöltős motorokra, addig maradnak a TDI-k.

Meg nem erősített információink szerint a Zengő Dension Motorsport (Michelisz Norbert csapata) az új versenyautóval kapcsolatos tárgyalások elhúzódása miatt kénytelen lesz kihagyni a szezon első versenyét a brazíliai Curitibában.

Szólj hozzá!

Címkék: turbómotor chevrolet zengő világbajnok wtcc chevy muller michelisz

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr22665773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása