HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Nevezzük el a Hungaroring kanyarjait!

2011.03.10. 12:00 Real Simon says

Szégyen az idén 26 éves Hungaroringre nézve, hogy a klasszikus F1-es pályák közül egyedül a mogyoródi körgyűrű kanyarjait jelölik semmitmondó számok. A Száguldó Cirkusz ezért élére áll annak a kezdeményezésnek, amely a Hungaroring kanyarjainak elnevezését kívánja elérni.

Szisz Ferenc. Hartmann László. Kesjár Csaba. Drapál János. Szabó II. László. Cserkuti „Öcsi” József. Ferjáncz Attila. Néhány név a magyar autó- és motorversenyzés történetéből, akik pályafutásuk során bőven letettek annyit az asztalra (nemzetközi szinten is), hogy megérdemeljenek egy róluk elnevezett kanyart a Hungaroringen.

A Magyar Nagydíj 20. évfordulója előtt, 2006 tavaszán hat fiatal magyar sportújságíró – Farkas Péter (A5.hu), Izsányi Szabolcs (Nemzeti Sport), Joó Gábor (index.hu),  Lamara Roland (Autópiac), Simon István (Száguldó cirkusz) és Wéber Gábor (Autó-Motor) – kezdeményezte, hogy az évfordulóra nevezzék el a magyar Formula-1-es pálya kanyarjait.

Konkrét javaslatot dolgoztak ki, és kérelmükhöz mellékelt pályarajzon a magyar autó- és motorsport elismert nagyságai mellett olyan kanyarneveket is javasoltak, amelyek „hungarikumok”, tehát visszaadják a mogyoródi pálya magyaros jellegét. Ilyen volt a Rubik Ernő-sikán, a Mogyoród-kanyar, vagy éppen a környékbeli szőlőskertekre utaló Lugas kanyar. 

A Hungaroring sajtóirodája udvariasan válaszolt is a kérelmünkre, ám indoklásuk („mi van akkor, ha egy nagy szponzor meg szeretné venni a kanyar elnevezési jogát?”) kissé álszent és idejétmúlt volt, már akkor is. Egyrészt, ha az addig eltelt 19 év alatt nem sikerült szponzorokat találni a kanyarokhoz (ahogy például a Nürburgringen csinálják), mi utalt arra, hogy ezek után sikerülni fog?

A Hungaroring akkori vezetőségének a másik kifogása az volt, hogy ha egy már nem élő, híres autó- vagy motorversenyzőről neveznének el egy kanyart, „fennállna a veszélye, hogy a család ezért jogdíjat követelhet”. Erre legszívesebben azt válaszoltuk volna, hogy ha egy kezdeményezést a jó szándék, az örök emlék állítása és nem anyagi haszonszerzés vezérel, nem látjuk az okát, milyen alapon követelne pénzt bárki is ezért?

Levelükben az is szerepelt, hogy "napirenden van a pálya kanyarjainak elnevezése". Azóta eltelt majdnem öt év, de semmi sem történt.

Éppen ezért úgy gondoltuk, elérkezett az idő, hogy új lendületet adjunk a hungaroringi kanyarok elnevezésének. Ezennel felkérünk minden jóérzésű, a nemes ügyért tenni akaró autósport-rajongót – legyen az a Forma-1, a rali, a pályaversenyzés, vagy éppen a motorversenyzés – hogy „lájkolja” a kezdeményezés Facebook profilját!

Ha elég támogató szavazatot gyűjtünk, elérhetjük, hogy javaslatainkat ismét beterjesszük a Hungaroring Sport Zrt. vezetősége, illetve a sportot irányító állami szervek felé.

Fogjunk össze, nevezzük el végre a Hungaroring kanyarjait!

Nyomj egy „lájk”-ot a Nevezzük el a Hungaroring kanyarjait! kezdeményezésre a Facebookon!

Köszönettel:
A szervezők


 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr132727493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

des rojales 2011.03.10. 14:01:35

hát 4-es és a 12-es kanyar már elvan nevezve :D

Real Simon says 2011.03.10. 14:50:52

Úgy van (majdnem): a 4-es a Mansell kanyar, a 11-es az Alesi kanyar. A sikán lehetne Senna, de lehetne Rubik Ernő is. Ha már a "miénk".

==T== 2011.03.11. 15:30:21

Nem szégyen az, inkább egyedi.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása